Kies voor detectie!

Kies voor detectie!

Bij veel bedrijven ligt de focus op preventie als het gaat om security. Het is de hoogste tijd om te accepteren dat er op een dag iets mis kan gaan. Óf door een gerichte aanval óf gewoon door domme pech.

Als je nagaat met hoeveel coderegels een mens op een dag te maken krijgt dan kom je makkelijk uit op één miljard regels, een programmeerfout daarin is zo gemaakt. Je kunt je voorstellen dat het voor hackers net zo gemakkelijk is om van die fouten gebruik te maken. Al zal phishing en ransomeware blijven bestaan, omdat het nu eenmaal financieel lucratief is voor hackers.

Hoe met deze tendens om te gaan? Wij zeggen: verschuif je aandacht in de security-aanpak en richt je op detectie. Het digitale proces is zo cruciaal. Geen bedrijf kan meer zonder digitale omgeving werken. Hoe eerder je potentiële dreigingen detecteert, hoe sneller je kunt ingrijpen. In de basis gaat het erom om het netwerkverkeer te analyseren. En bij de ontdekking van niet legitiem verkeer direct in te grijpen. Natuurlijk kun je dit tot op een bepaald niveau zelf doen, alleen kun je je afvragen of dit wel zo efficiënt is. Voor een onderneming is het verstandiger om zich op de corebusiness te richten. Bovendien is detectie een vak.

Bij Fox-IT zijn het onze specialisten die de hele dag met passie dit soort zaken oplossen”, aldus Marcel van Oirschot, Commercial Director Fox-IT. Fox-IT is leidend in de wereld van cyber security door het ontwikkelen van innovatie cyber security oplossingen. In het IT Partner Preference-onderzoek van IDG Research noteert Fox-IT de toppositie.

www.fox-it.com

Recente stories