IT cruciaal in het winkelplatformconcept van bol.com

IT cruciaal in het winkelplatformconcept van bol.com

Sterk groeiend bol.com verkiest top-engineers die complexe businessproblemen weten op te lossen. Innoveren gebeurt in DevOps-teams om zo blijvend voorop te lopen.

Interview met Jurrie van Rooijen, IT-directeur bol.com

“Bol.com is een online winkelplatform voor specifiek bijna 7,5 miljoen klanten in Nederland en België en tienduizenden partners. Dit is een vernieuwend maar ook complex businessconcept. Er zijn op dit moment slechts enkele soortgelijke concepten wereldwijd te vinden. We gebruiken de kracht van ons retailnetwerk om onze klanten de beste winkel te bieden met scherpe prijzen, een rijk assortiment, betrouwbaarheid en een uitstekende service te realiseren.”

Meer dan technologie

“We staan eigenlijk pas aan het begin van de ontwikkeling van het online retailen. Er is nog zoveel mogelijk. Technologie staat centraal binnen bol.com en is de enabler bij het bedenken, bouwen en ‘runnen’ van onze business. Dit laatste wordt overigens vaak onderschat maar is superbelangrijk! Onze engineers richten zich op het continu verbeteren van performance, uptime, security en time to repair. Daarnaast zie je dat data analytics en machine learning steeds meer wordt toegepast om onze winkel te verbeteren voor onze klanten. We vieren onze successen, tegelijkertijd schuiven we fouten niet onder het tapijt. Fouten zijn onvermijdelijk als je wilt veranderen, daar kun je juist van leren.”

IT engineer en business gaan hand in hand

“Alleen in teamverband bereiken we wat we voor ogen hebben. Professionals krijgen in de DevOps-teams veel vrijheid, ownership en autonomie. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de manier van werken is die engineers maximaal motiveert om iedere dag weer mooie oplossingen voor onze klanten en verkooppartners te ontwikkelen. We hebben geleerd dat we onze top-engineers zo vroeg mogelijk bij complexe business beslissingen moeten betrekken, alleen dan krijgen we creatieve oplossingen met maximale impact en minimale inspanning. Met de vrijdagmiddagborrels, gildemeetings, interne technische conferenties en hackatons zorgen we voor verbinding over de teams heen. Slim nieuwe dingen ontwikkelen is onze way of working, onze mensen maken hierbij het verschil.”

“Iedere dag zijn IT engineers bezig met het verbeteren én slimmer maken van onze services”

www.bol.com