ASML is een uitermate succesvol bedrijf met flinke groeiambities. “Wij streven ernaar om onze organisatie te laten groeien naar een 10 miljard euro onderneming”, zegt CIO Louis Luijten.

IT is een van de belangrijke strategische enablers om die groei mogelijk te maken. Om die groeistrategie waar te maken moet de productiviteit verbeteren en businessprocessen geoptimaliseerd worden. “De groeiambitie naar 10 miljard houdt niet in dat we verdubbelen qua medewerkersaantal, dus productiviteitsverhoging is van groot belang. Dat is wat wij mogelijk moeten maken”, benadrukt Luijten. “Daarvoor hebben we een sterke IT-organisatie nodig en moeten wij goede mensen zien aan te trekken.”

Innovatie is voor IT belangrijk. Om te beginnen in operationele IT-services, waar ook technologische vernieuwing veel mogelijkheden biedt. Daarnaast focust ASML in ‘Competence Centers’ op innovatie en projecten om de businessprocessen te optimaliseren. De executie binnen IT is geoutsourced, zodat medewerkers de handen vrij hebben om aan vernieuwing te werken. “ASML is een hightech bedrijf met ruim 14.000 engineers wereldwijd die elke dag creatieve ideeën hebben die wij omzetten in succesvolle IT-projecten en services”, vertelt Luijten. De scope van IT-projecten is dan ook heel breed en beslaat naast de klassieke ERP en generieke infrastructuur gebieden als Mobile, Softwarerobots en Big Data-oplossingen. “We hebben alles in huis.”
Daarom investeert ASML in versterking van de IT-organisatie en zoekt mensen met expertise op o.a. het gebied van Big Data, Mobile solutions, SAP/HANA, etc. Luijten: “De bedrijfscultuur bij ASML is er één van innovatie, enthousiasme, is initiatiefrijk en spannend. Een fantastische omgeving waar engineers en ondernemende geesten zich thuis voelen en gedijen.”

www.asml.com

Recente stories