Boer & Croon Management behoeft eigenlijk geen introductie. Het adviesbureau voor executive management, executive search en young executives bestaat al sinds 1974. “Ons netwerk is zich sterk aan het vernieuwen”, vertelt Partner Eelco Koehoorn. “Old boys worden new boys én girls. Ik zie bijvoorbeeld veel vrouwelijke CFO’s met een uitmuntend track record die zich graag bij ons aansluiten. Naast bewezen leiders hebben we zo’n 40 jonge talenten die we op universiteiten geworven hebben met wat ik een marinierskeuring noem.”

Volgens Koehoorn is de markt voor interim-management springlevend, getuige ook alle veranderingen. “De grens tussen vast en interim is aan het vervagen. Er is een groeiende vraag naar een fluïde tussenvorm: interim-vast. Onze executive search voorziet in die behoefte, omdat we vanuit ons sterke netwerk snel de juiste mensen kunnen vinden. Ook het exclusief verbonden zijn aan een managementbureau verschuift naar het deelnemen aan een online community. In 2016 lanceren we een aantal van deze vakinhoudelijk gedreven platforms. In januari gaat als eerste onze CFO-community live. Met een dergelijk platform, waarop vraagstellingen en opdrachten samenkomen, vergroten we onze slagvaardigheid.”

 

Voor het komend jaar voorziet Koehoorn een groeiende vraag uit de zorgsector, maar ook uit familiebedrijven. “De DGA’s hebben het lang volgehouden tijdens de crisis, maar zien nu dat hun organisaties aan een herijking toe zijn. Daarnaast zullen steeds meer executives een switch naar een toezichthoudende functie maken. Dat is een relatief nieuwe ontwikkeling waarin wij al een tijdje bemiddelen.”

Recente stories