Bijna wekelijks gaan er in Nederland complete serverparken uit de lucht door aanvallen vanaf het internet. Een DDoS-aanval schudt je akelig wakker. Als leverancier van de betrouwbaarste ICT-infrastructuren is Quanza specialist in het 24×7 afslaan van DDoS-aanvallen. Maar de dataveiligheid en beschikbaarheid van toepassingen omvat een veel breder gebied.

Quanza neemt zijn zorgplicht en geeft klanten een compleet advies om te komen tot een integraal beschikbaarheids- en veiligheidsbeleid. Wie down gaat, blijkt meestal in meer opzichten kwetsbaar. Een betrouwbare ICT-infrastructuur voert het integrale beschikbaarheids- en veiligheidsbeleid door op alle lagen van het netwerk: binnen de firewall; met apparatuur om binnendringers te weren (IPS); op de besturingssystemen; binnen het datamodel van de toepassingen; en met dubbel uitgevoerde verbindingen en geografisch gescheiden datacenters.

Alle schakels zijn belangrijk voor totale cyber security, oftewel het succesvol afslaan van DDoS-aanvallen en het weren van indringers die informatie willen stelen of vernietigen. Frans ter Borg, directeur van Quanza zegt: ”Investeren in een goede ICT-infrastructuur levert veel meer op dan alleen cyber security. Het gaat om de beschikbaarheid en veiligheid van toepassingen en informatie. Als de infrastructuur dat borgt, voldoe je aan alle eisen en wensen. Een aanval moet niet de aanleiding zijn om je zaken op orde te krijgen. We zijn blij met nieuwe klanten die onze 24-uursdienst bellen, maar eigenlijk zouden ze door de voordeur moeten binnenkomen.”

www.quanza.net

Recente stories