Inkoop op een hoger niveau brengen

Nevi vaart onder de vlag Nevi NEXT een nieuwe koers. De vereniging voor inkoopprofessionals wil leden met digitale tools en nieuwe vormen van kennisdeling ondersteunen. “Dagelijks werken we aan de ontwikkeling van ons vak”, vertelt Managing Director Jeroen Harink. Met onder meer een erkend opleidingsinstituut, tientallen state-of-the-art trainingen, incompany programma’s en vele events draagt Nevi bij aan de ontwikkeling van inkoop bij individuen en organisaties.

Nieuw is de aandacht voor digitale tools: gereedschap waarmee iemand – of zelfs een team – het dagelijkse werk gemakkelijker maakt. Recent zijn de eerste toepassingen gelanceerd, zoals een app om eenvoudig contracten op te stellen. De komende tijd verschijnen er nog meer tools, zo kondigt Harink aan. “Naast eenvoudiger willen we het werk ook steeds efficiënter maken.”

Zowel het vak als de behoefte van de doelgroep verandert. Daarom is er in toenemende mate aandacht voor online educatie. “Het traditionele klaslokaal blijft een onmisbare formule, maar we richten ons ook op andere leervormen. Passend bij de professionals van nu en gericht op de praktijk.”

Door universiteiten financieel te ondersteunen zorgt Nevi bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van nieuwe kennis. “Die is vervolgens bruikbaar in onze opleidingen en trainingen. Aan ons de mooie uitdaging om te zoeken naar de juiste wijze om individuen en organisaties vooruit te helpen.” Daarbij zijn volgens Harink kennis, skills en gedrag cruciaal. “We maken ons sterk voor inkoop vanuit de overtuiging dat mensen, in teams binnen organisaties, impact kunnen creëren – ook op maatschappelijk vlak. Daarvoor is permanente kennisdeling noodzakelijk.”