Behoud van IT-talent is met de huidige personeelskrapte belangrijker dan ooit. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de IT-managers te maken heeft met kennistekorten en dat het aanbieden van opleidingen tot behoud van medewerkers leidt, vertelt René Lap. Hij is Area VP EMEA & APAC bij het in juni ‘21 gefuseerde Skillsoft Global Knowledge, kwalitatief opleider in Cloud computing, Cyber security, Data management en Software development. “Het is cruciaal dat bedrijven juist nu blijven investeren in hun medewerkers. Door het samengaan van de twee opleiders spelen wij volledig in op het nieuwe hybride IT-leren”, zegt Lap.
Door de coronacrisis is, naast klassikaal leren, online leren sterk toegenomen. Global Knowledge richtte zich met name op klassikaal leren en Skillsoft is de marktleider in online leren. Door de combinatie van de twee methodieken ontwikkelde de opleider Career Journeys: een onbeperkt functiegericht aanbod van klassikale trainingen, oefenlabs en digitale trainingen volledig geïntegreerd in één platform. “Dit betekent het aanbieden van volledig individueel maatwerk. De deelnemer kiest zelf wat bij hem of haar past. Online, klassikaal of een combinatie”, legt Lap uit. “Dat maakt leren leuker en dynamischer.”
Hoe helpt Skillsoft Global Knowledge bedrijven met het nieuwe hybride leren? Via afname van ‘Skill benchmarks’ stelt ze vast wat een medewerker of afdeling wel of niet beheerst en volgt een advies van een leerprogramma op maat. Skillsoft Global Knowledge, met een hoge score als kwalitatieve opleider in de MT1000, levert haar opleidingsdiensten inmiddels aan 75% van de Fortune 1000-bedrijven en heeft de eer om meer mensen op te leiden dan wie dan ook.

Recente stories