Human capital is niet alleen HR

Human capital is niet alleen HR
“Het is voor elke organisatie en onderdeel daarbinnen van essentieel belang om medewerkers blijvend bij de organisatie betrokken te houden”, zegt Jasper Brinkman, directeur Human Resources bij EY Nederland.

“Het gaat daarbij meer om het op slimme en efficiënte wijze faciliteren van Human Capital dan het organiseren van Human Resources.” Ook extern heeft EY een lange staat van dienst wat betreft het internationaal en multidisciplinair ondersteunen van cliënten bij het verbeteren van de bedrijfsresultaten door middel van efficiëntere Human Capital uitgaven. “Het bieden van uitdagend werk en mogelijkheden voor carrièreontwikkeling zijn noodzakelijk om talent aan de organisatie te binden, maar daarmee is het verhaal niet compleet”, zegt Bas Rupert, Senior Manager binnen EY Human Capital advisering. “Om werkelijk rendement op de Human Capital uitgaven te realiseren, dient HR inzicht te hebben in hoe en waar de organisatie waarde creëert. Als in dat proces knelpunten kunnen worden weggewerkt of kansen kunnen worden benut, volgt het rendement vanzelf.” Hij vervolgt: “EY is hierin op nationale en internationale schaal perfect gepositioneerd om met een multidisciplinaire en analytische blik naar het samenspel van zowel de bedrijfsprocessen als de HR-organisatie te kijken en mogelijkheden tot verbetering te signaleren. Niet voor niets is EY nummer 1 in het MT100-onderzoek.”

Behalve voorgaande omvat de dienstverlening van EY’s Human Capital-afdeling ook het adviseren over HR- en beloningsstrategie, bonusprogramma’s, harmonisatie van arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld na een fusie), efficiëntie van de HR-afdeling, nationale wet- en regelgeving (denk aan de werkkostenregeling), internationale mobiliteit van medewerkers, tax efficiency en tax-risicomanagement.

Recente stories