Hoe word je het beste ingenieursbureau?

Hoe word je het beste ingenieursbureau?

Antea Group is hard op weg om uit te groeien tot het beste ingenieursbureau van Nederland.

CEO Rob van Dongen verklaart de opmars van Antea Group in de MT 500. “Al voordat de markt opkrabbelde van de crisis, hebben we voor de toekomst gekozen. Onze droom?

In 2020 het beste ingenieursbureau van Nederland zijn. Ja, de lat ligt hoog. Maar ik vind dat je dit als ingenieursbureau verplicht bent. We hebben een taak. Zeker in een tijd waarin technologie razendsnel verandert, in een samenleving die voor uitdagingen zoals urbanisatie, klimaatverandering en verduurzaming staat. Dit vraagt om ingenieurs met lef, een vooruitziende blik én doorzettingsvermogen. ‘Understanding today, improving tomorrow’ is niet voor niets onze pay-off. Daarom leiden we mensen op, dagen we ze uit om op zoek te gaan naar nieuwe producten, diensten en markten. Hoe zet je Big Data en sensortechnologie in om je leefomgeving te verbeteren? Hoe bied je steden, industrieën en mainports groeiruimte? Wat kunnen ingenieurs betekenen in de consumentenmarkt? Onontgonnen gebied, maar wij gaan het verkennen.”

 

In een land waar elke vierkante kilometer telt, moet je volgens Van Dongen ook een verbinder zijn. “Neem de verbreding van de A27 of de vraag hoe je van een waterkering een energiedam maakt. Dan is technische kennis belangrijk, maar ook je skills om samen te werken met stakeholders en belangengroepen. We hebben hiervoor ook de juiste mensen in huis, daar zijn we trots op. Maar daar houdt het niet mee op. We blijven onverminderd investeren in de relatie met klanten: daar ontstaan de vragen waarvan we nu de antwoorden in huis willen hebben.”

www.anteagroup.nl

Recente stories