Herma Brinkhuis werkt al ruim drie jaar als fiscalist bij Alfa Accountants en Adviseurs. “De organisatiestructuur bij Alfa sprak me enorm aan”, vertelt ze. “Bij ons delen de ruim duizend werknemers in vaste dienst als mede-eigenaar in de winst.

“Dat onze klanten blij zijn met onze fiscale advisering blijkt uit onze scores in deze gids. Maar als je het goed doet, heb je wel steeds meer werknemers nodig. We kunnen er zeker leuke fiscale collega’s bij gebruiken. Wij bieden een vrije en prettige werksfeer, en goede ondersteuning, zodat het er voor werknemers ook toe doet.”

“Op werkenbijalfa.nl staat ‘Groeien bij Alfa is groot worden in wat echt telt’. De organisatie kijkt naar wat je nodig hebt, of belangrijk vindt, om je werk nog beter te kunnen doen. En hoe je van betekenis kunt zijn in de wereld om je heen. Je bent zelf de regisseur van je loopbaan. Zo mag je opleidingen en cursussen volgen. En als je – zoals ik – meer dan veertig uur aan vrijwilligerswerk besteedt, kan de Alfa Foundation op jouw verzoek een bedrag toekennen aan de stichting of vereniging waar jij je voor inzet. Niet gek dat Alfa een B Corp is, als je ziet hoe ze met personeel omgaat”

Maatschappelijke rol

“Recent heb ik de cursus steward ownership gevolgd. Steeds meer bedrijven bedelen hun werknemers of de maatschappij een rol toe – neem Patagonia. Die nadruk op People-Planet-Profit zie ik ook bij steeds meer klanten. Als organisatie vind je de klanten die bij je passen. Ik vind het geweldig om hen te helpen.

“Sinds ik in 1995 begon, is de wet- en regelgeving alleen maar ingewikkelder geworden en ik zie het als mijn taak om klanten daarin te begeleiden. Er is geen ander vak waarin elke dag iets verandert.”

www.werkenbijalfa.nl

Recente stories