Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen is al honderd jaar een echt familiebedrijf, vertelt Winfred De Nijs; “Mijn opa begon het bedrijf in 1920 in Warmenhuizen, waar hij ‘metselwerk aan gemeente-eigendommen’ verzorgde. Tijdens de wederopbouw bouwden we woningen door heel Noord-Holland. Zelf ben ik geboren in een bouwkeet. Mijn ouders reisden nog jarenlang met bouwprojecten mee.

“Inmiddels ligt de focus op en de expertise bij binnenstedelijk bouwen. De portefeuilles zijn tot 2023 goed gevuld. We werken met gerenommeerde architecten aan de bovenkant van de markt, bijvoorbeeld voor de Hermitage en De Hallen in Amsterdam, maar doen ook veel woningbouw, waarbij we altijd veel aandacht besteden aan de klantreis. Een uitnodiging op de bouwplaats moet een feestje zijn voor de koper.

“We werken met BIM, comakership en LEAN. Zo’n vijf jaar geleden hebben we iemand aangetrokken voor het logistieke proces. Door van te voren door te denken welke materialen je wanneer nodig hebt, verloopt het bouwproces veel efficiënter, zeker als je ze met een pont over het IJ moet aanvoeren, omdat je de binnenstad van Amsterdam niet in mag.

“Om zo min mogelijk uren te maken op de bouwplaats, werken we de bouw van tevoren helemaal uit en leveren we zo veel mogelijk prefab aan, zonder concessies te doen aan de architectuur of de kwaliteit. We gaan bewust met materialen om en kiezen voor natuurlijke, circulaire producten met een productpaspoort. Onze eigen timmerfabriek produceert de kozijnen en andere houten elementen.

“Het bedrijf wordt langzamerhand overgedragen aan de 4e generatie De Nijs. Er staat een mooi directieteam, samen met Daniëlle de Nijs, Mike Coffeng en Tom Stoop.”

www.denijs.nl

Recente stories