Focus in opleidingsaanbod op passie van werknemer

Focus in opleidingsaanbod op passie van werknemer

Door digitalisering en maatschappelijke ontwikkelingen verandert onze samenleving razendsnel en wordt ze steeds onvoorspelbaarder. Als de grootste hogeschool van Zuid-Nederland voelt Fontys zich verantwoordelijk om studenten én werkenden vaardigheden mee te geven die hen weerbaar en adaptief maken: TEC for Society, waarbij TEC staat voor Technology, Entrepreneurship en Creativity.

Nienke Meijer, voorzitter College van Bestuur Fontys Hogescholen: “We zien TEC als grondige technologische kennis die je in elk beroep nodig hebt, of je nu als verpleegkundige met een robot aan het bed staat of als econoom met datastromen werkt. Ook bereiden we mensen voor op de steeds ondernemender wordende arbeidsmarkt. Verder vereist de snelheid van technologische innovatie ieders creativiteit om problemen op te lossen door met verbeeldingskracht technologie te gebruiken.

Dat geven we onze studenten mee, én onze eigen medewerkers. En om te zorgen dat elke werknemer in onze regio zich op deze manier kan ontwikkelen, nemen we de TEC-vaardigheden op in ons leven lang leren-programma.”

Meijer roept bedrijven op om bewust het lerend vermogen van hun werknemers te stimuleren en in hun opleidingsaanbod te sturen op de talenten, passie en purpose van elke medewerker. En dan liefst gekoppeld aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN: TEC for good. “Opleidingen moeten voor werknemers positief en inspirerend zijn, een arbeidsvoorwaarde om gestructureerd en structureel ieders passie vorm te geven en te ontwikkelen. Gelukkig beseffen steeds meer bedrijven dat hun menselijk kapitaal belangrijker is dan hun financiële kapitaal. Daar ligt de gezamenlijke opdracht voor het onderwijs en het bedrijfsleven!”

www.fontys.nl

Recente stories