Europees betaalsysteem

Europees betaalsysteem

Betaalplatform Payconiq International is recent gekocht door European Payments Initiative (EPI). “Deze overname is de bekroning van de transitie die we de afgelopen drie jaar hebben doorgemaakt.”

Payconiq begon in 2015 als start-up met een focus op b2c-betaalproducten binnen de Benelux. Drie jaar geleden verlegde het techbedrijf zijn strategie naar de b2b-markt in Nederland en België. “We hebben daar toen een innovatief en robuust platform voor ontwikkeld”, zegt CEO Guido Vermeent. “Met succes, want we kregen grote merken als klant. We helpen hen met het ontwikkelen en bouwen van betaaloplossingen en het leveren van services die extra waarde aan het product toevoegen. In Nederland verwerken we bijvoorbeeld meer dan 1 miljard transacties per jaar voor iDEAL. Ons succes is niet onopgemerkt gebleven. Eind april hebben we de overname door EPI aangekondigd, onder voorbehoud van een akkoord door toezichthouders. Voor beide partijen is de overname een logische stap, omdat we allebei de ambitie koesteren om één hoogwaardig Europees betaalsysteem te realiseren.”

Volgens Vermeent zal Payconiq ook als onderdeel van EPI onderscheidende oplossingen ontwikkelen. “EPI wil met behulp van onze technologie en expertise eind 2023 een eerste product lanceren: een digitale wallet voor betalingen van rekening naar rekening. Tevens wil EPI zo veel mogelijk e-commercepartijen verenigen binnen een gezamenlijke Europese betalingsoplossing. De overname is een compliment voor de prestaties van onze werknemers en biedt hen de uitdaging om hun skills in grote markten als Duitsland en Frankrijk in te zetten. We kijken er met plezier naar uit om als één team met EPI samen te werken.”

Recente stories