Het lijkt tegenstrijdig: duurzaam veranderen in een tijd waarin morgen alles weer anders is. Toch kan dat. “Sterker nog, het is een competentie waar bedrijven niet meer zonder kunnen”, zegt Heiko van Eldijk, directeur van adviesbureau House of Performance.

“De wereld is tenslotte geen dag meer hetzelfde. Dat betekent dat organisaties hun mensen en processen zodoende paraat moeten hebben, dat ze de dagelijkse veranderingen aankunnen”, aldus Van Eldijk. House of Performance, onderdeel van Highberg, ondersteunt en inspireert klanten om dit voor elkaar te krijgen en zodoende hun prestaties te verbeteren. Van Eldijk: “Maar we schuwen ook het stevige gesprek niet. Ook dat is nodig om te transformeren.”

Veranderen versus transformeren

Van Eldijk maakt een duidelijk onderscheid tussen veranderen en transformeren. “Een verandering kun je altijd nog terugdraaien. Een transformatie – ofwel duurzame verandering – niet. Daarmee gaat een organisatie écht vooruit en maak je impact. Dat is waar wij op focussen.” De succesformule van House of Performance, adviesbureau van het jaar (2022) en Great Place to Work 2022, bestaat uit excellente adviseurs die samenwerken

met zogenaamde interne veranderaars. Van Eldijk: “Liefst vanuit de lijn. Grote bedrijven willen namelijk de verandering nog wel eens uitbesteden. Maar wil een bedrijf vandaag blijvend presteren én zich tegelijkertijd klaarmaken voor de verandering van morgen, dan is het zaak om de kunst van het transformeren in huis te halen. Je moet als organisatie zelf  die competentie ontwikkelen. Alleen dan ben je zélf in staat om de snelheid van de veranderingen bij te houden. Dat leren we organisaties.”

www.hofp.nl 

Recente stories