Hoe kan het dat organisaties zo weinig energie geven? Hoe kan het dat interne politiek nog steeds de dagelijkse gang van zaken in een onderneming beheerst? Dat zo weinig medewerkers het idee hebben echt het verschil te kunnen maken? Dat er nog steeds zo weinig aandacht is voor de omgang met maatschappij en milieu?

Daarom een oproep aan onszelf en aan de nieuwe leiders. Durf anders te zijn, want de crisis is niet voor alles een excuus! Pablo Smolders van dutch verwoordt het zo: “wat je als leider niet bent, kun je ook niet geven. En daar gaat het vaak mis. Alleen door bij jezelf te blijven, kun je de status quo veranderen. En dat is wat nu meer dan ooit nodig is. Leiders die de dingen zien en doen die nodig zijn en die aangereikt worden door de omgeving. Met als enig doel de organisatie van meer waarde te laten zijn. dutch gebruikt hiervoor het STAR-model om de belangen van alle stakeholders intrinsiek te verbinden.”

Elke leider heeft zijn focus op drie principes: inspiratie, innovatie en implementatie. Inspiratie haalt hij uit zijn omgeving, zijn kinderen, de natuur, kunst en andere sectoren. Het geeft hem energie om zijn eigen kracht te ontwikkelen. Dat voedt zijn wil om te veranderen en te leren waardoor hij rust en vertrouwen uitstraalt.

In al zijn handelingen werkt hij vanuit het aloude adagium: wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Vanuit dit waardensysteem realiseert elke leider dat hij slechts rentmeester is en in zijn handelen erop gericht voor iedereen een betere wereld achter te laten.

Drie principes die wij ook bij dutch hanteren. Niet voor niets wordt dutch in het Incompany onderzoek het hoogst gewaardeerd voor haar toegevoegde waarde. Het is de durf van dutch om anders te zijn. En dat werkt. Meer weten?

Recente stories