Een traditionele organisatie die state-of-the-art software wil bouwen moet volgens Bas Lemmens, Vice President en General Manager EMEA van Pivotal, denken als een start-up. “Om echt disruptief te zijn moet digitale transformatie gepaard gaan met brede organisatorische verandering waarbij agile, lean software en diensten worden gebouwd en opgeleverd op een modern platform. Ook staat of valt digitale transformatie met een cultuur die niet alleen snel software ontwikkelt, maar ook continu leren stimuleert, openstaat voor feedback en klantwaarde biedt.

“Pivotal ondersteunt digitale transformatie op twee manieren. We prioriteren het business-probleem en definiëren gezamenlijk een minimale oplossing via een unieke methodologie. Op deze manier kunnen teams sneller en veilig software opleveren. Daarnaast helpen we organisaties via het Cloud-Native Pivotal Platform nieuwe toepassingen bouwen en uitvoeren waarmee ze concurrentievoordeel kunnen opbouwen.

“Zo helpt Pivotal Rabobank om hun digitale transformatie te versnellen. Klanten verwachten dat hun bank continu nieuwe applicaties en toepassingen ontwikkelt en openstaat voor feedback. Ook is er toenemend behoefte aan klantgerichte software. Met 8,3 miljoen klanten in 39 landen, had Rabobank een forse uitdaging. Dankzij het Pivotal Platform, het Java Framework (Spring) en andere Pivotal-tools kan Rabobank snel microservices bouwen, beheren en aanbieden. Zo levert Rabobank nu software die innovaties ondersteunen, zoals de Rabobank Developer Portal API. Ook bracht het Pivotal-platform een versnelde cultuuromslag teweeg in de werkwijze van ontwikkelaars. Pivotal Labs helpt daarom ontwikkelaars met het onboarden op het nieuwe platform.”

www.pivotal.io

Recente stories