Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren een eigen e-commerce afdeling opgezet. Vacatures op deze afdelingen zijn lang niet altijd gemakkelijk te vullen. De arbeidsmarkt is krap en actuele kennis is essentieel, maar schaars. Vooral het opvangen van tijdelijke pieken – zoals rondom de ontwikkeling van een nieuwe site of bij een productlancering – is een uitdaging. Tribal biedt hier een oplossing voor met haar nieuwe detacheringstak.

“Vanuit onze consultancy hebben we alle specialismen op het gebied van internetmarketing al in huis”, vertelt Jeannette Franken, mede-eigenaar van Tribal. “Onze hoogopgeleide specialisten zijn direct en flexibel inzetbaar.

Zo kunnen we een zwangerschapsverlof opvangen, maar ook de maanden overbruggen die nodig zijn om een vacature te vervullen. Via detachering voorkomt een bedrijf dat een project stil ligt: dit kan net het onderscheid maken tussen wel of niet concurrerend zijn.”

Tribal heeft hiermee bij bestaande klanten al ervaring opgedaan. Behalve de klant reageerde ook het eigen personeel enthousiast. “Als specialisten ons verlaten, is het om na jaren van bureaudienst ook eens aan klantzijde ervaring op te doen”, vertelt Franken. “Met onze nieuwe detacheringstak bieden we onze huidige en toekomstige mensen een nog rijkere werkomgeving. Met meer afwisseling, maar ook verdieping of verbreding van kennis. Voorlopig ligt de focus op de regio’s Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, Breda, Nijmegen en Utrecht. Maar uiteindelijk zullen we landelijk gaan werken. Tribal heeft nu twee proposities die elkaar kunnen versterken. Hopelijk ligt onze detachering straks net zo goed in de markt als onze consultancy.”

Recente stories