Videovergaderen wordt de nieuwe standaard.

 

Uit onderzoek blijkt dat het aantal videovergaderingen in 2016 met 127% is toegenomen in vergelijking met 2015. Een trend die alleen maar groter zal worden, zeker nu de Millennials op de werkvloer instromen.

“Videobellen, YouTube, FaceTime, vloggers: video is voor hen een way of life”, zegt Dennis van Baaren, Country Manager Benelux bij Logitech. “Zij verwachten dat werkgevers hen faciliteren met goede videocall-voorzieningen. Ook oudere werknemers hebben hier behoefte aan. Ze kunnen in een grote, rumoerige kantoortuin geen gefocuste videovergadering voeren. Sommige bedrijven hebben daarom al stille ruimtes voor videovergaderingen gecreëerd. Dankzij de verbeterde technologie zijn apparaten voor videocalls uitermate betaalbaar geworden.”

Logitech heeft een uitgebreid assortiment aan innovatieve producten voor videovergaderen. Deze producten zijn compatible met alle populaire cloud-based conferencing-solutions. Door integratie van Office 365 heb je als gebruiker direct toegang tot Skype For Business. De producten worden op de eigen site verkocht, maar ook via het Video Collaboration reseller-netwerk. “Voor een huddle-room of thuiswerksessie beschikken we over verschillende plug & play-producten”, vertelt Van Baaren. “De BRIO 4k Ultra HD is bijvoorbeeld de beste webcam die momenteel te verkrijgen is. Hij levert haarscherp beeld, bovendien kun je hem inpluggen en gebruiken zonder software te installeren. Dankzij onze goede samenwerking met resellers en partners zijn we ook in staat om hoogwaardige audiovisuele systemen in kantoorruimtes te installeren. Bij een aantal specialistische resellers hebben we demo-instellingen opgezet, zodat eindgebruikers hier zelf de voordelen van onze mogelijkheden ervaren.”

  Volgens Van Baaren kan een videovergadering doorslaggevend zijn bij het sluiten van een deal of voor een geslaagde samenwerking. “Uit onderzoek blijkt dat non-verbale expressie een belangrijke rol in communicatie speelt”, zegt hij. “Bij een telefonisch gesprek mis je subtiele cues die je wel bij een videocall krijgt. Met onze producten bevorderen we op een betaalbare en gebruiksvriendelijke manier de samenwerking tussen mensen. Zodat onze klanten nog innovatiever, wendbaarder en productiever zijn.”
www.logitech.nl 

Recente stories