“De kennis die Nederland in internationaal opzicht van Data Science heeft is ongekend”, weet Albert Bogaard, CEO en founder Ortec Data Science

Ortec Data Science is onderdeel van de Ortec Group die al vijfendertig jaar bestaat en vrijwel alle Fortune-500 bedrijven tot zijn klanten kan rekenen.

Het bedrijf werkt in zestig landen. “We lopen voorop. En dat geeft ons de enorme kans om de wereld te veroveren. Er zijn meer dan 10.000 openstaande vacatures op het terrein van Data Science en Big Data en Data Analytics. Hoog tijd dat ze vervuld worden. Daarom hebben wij The Analytics Academy opgericht.

Met diverse trainingen, educatieprogramma’s en workshops laat je je hier omscholen in data en ontvang je het certificaat van Data Scientist.” Bogaard vertelt dat het ook voor CEO’s, CFO’s, Marketeers en HR-directeuren een belangrijke uitdaging is hoe ze beter kunnen managen met behulp van Big Data. Zij kunnen zich bij Data Science laten bijscholen.

Bogaard: “De huidige wereld stelt je namelijk onherroepelijk voor de kwestie: Moet ik veranderen of hoe kan ik veranderen? Bedrijven en overheden doen er verstandig aan hun eigen omzet op te eten voordat een ander dat doet. Stilstaan is geen optie; dat betekent een open vizier houden voor veranderingen. Innoveren en ondernemen met data. To disrupt or to be disrupted.

Bogaard: “NL is écht Big Data kennisland. Naast het speerpunt om het enorme aantal vacatures te vervullen is er de doelstelling om Big Data in exporteerbare concepten om te zetten. We zitten in een niche en zijn één van de belangrijkste spelers van de wereld.”

www.ortec-datascience.com

Recente stories