Dé cybersecurity-specialist

Dé cybersecurity-specialist

Digitalisering biedt organisaties veel kansen, maar ook bedreigingen. Erik Ploegmakers, sinds kort CEO van cybersecuritybedrijf Fox-IT, ziet leidinggevenden zich steeds meer bewust worden van de risico’s van cybercrime. “Vijf jaar geleden was er nauwelijks securitybeleid, nu is er dat wel, mede dankzij de verplichtingen die voortvloeien uit de AVG. Papier en praktijk komen echter niet altijd overeen. Bij de ene organisatie blijft het beleid in de spreekwoordelijke la liggen, maar ik zie ook steeds meer bedrijven die moeite hebben met de juiste keuze bij het inkopen van cyberbeveiliging. Leidinggevenden realiseren zich vaak niet dat hun securityleverancier alleen maar technologie beheert. Bij een incident wordt dan pijnlijk duidelijk dat deze service tekort schiet.”

Fox-IT onderscheidt zich juist door het vermogen om bij calamiteiten wél met een oplossing te komen. Het leunt daarbij op jarenlange ervaring en kennis. “Onze techneuten staan met hun voeten in de digitale modder”, zegt Ploegmakers. “Ze nemen iedere dag actief deel aan de strijd tegen cyberaanvallen van grote criminele organisaties en van landen. Ze snappen hoe technologie tot in de diepste krochten werkt. Vanuit die positie kunnen wij als geen ander organisaties adviseren over en ondersteunen bij hun cybersecurity.”

Fox-IT is de afgelopen jaren flink gegroeid, zowel in omzet als in omvang. “Het kost ons geen moeite toptalent te werven”, vertelt Ploegmakers. “In tegenstelling tot andere bedrijven vallen wij onze techneuten relatief weinig lastig met reporting en managementzaken. We laten hen liever groeien op inhoud, daar ligt hun passie en kwaliteit. Het helpt dat we een platte organisatie zijn die sinds de overname door de Britse NCC Group in 2015 ook internationale mogelijkheden biedt. De komende jaren willen we onder de vleugels van ons moederbedrijf onze positie als security-expert ook buiten de landsgrenzen waar gaan maken.”

www.fox-it.com

Recente stories