Werken in de cloud van CSC kent drie belangrijke voordelen: het is flexibeler in gebruik en kostenefficiënter dan een eigen IT-infrastructuur, en het is veilig en betrouwbaar. CSC cloud bestaat uit een private en een public variant. De private cloud, BizCloud™ genaamd, wordt geïnstalleerd in het datacentrum van de klant of diens leverancier. Deze cloud is dus aanwijsbaar en auditable.

Cloud biedt de klanten van CSC een model om alle benodigde IT-functionaliteit zonder tijdverlies aan de business te leveren, doordat zij zelf eenvoudig en zonder CSC’s tussenkomst de benodigde verwerkingscapaciteit flexibel en desgewenst kunnen op- en afschalen. Er is nooit sprake van een tekort aan servers en storage, en er is ook nooit sprake van ongebruikte overcapaciteit. “Je betaalt voor het gebruik, en alleen voor wat je gebruikt”, benadrukt Mark van der Pols, CFO bij CSC. “De kostenbasis is zeer flexibel en bijzonder aantrekkelijk, omdat wij in de hardware hebben geïnvesteerd en ook het onderhoud voor onze rekening nemen. De IT van onze klanten gaat daardoor van CAPEX naar OPEX.”

 

Een door CSC ingerichte private cloud is in slechts tien weken volledig gereed voor gebruik en combineert de veiligheid en controle van een private cloud met de plooibaarheid en het gemak van een public cloud. En de beheerrisico’s die worden gerelateerd aan het gebruik en de opslag van applicaties en data in de public cloud zijn eenvoudig te managen vanwege het centrale beheer in de goed beveiligde cloud-datacenters van CSC. Security en compliance zijn juist daardoor door CSC eenvoudig in te regelen. “CSC biedt met cloud een krachtige en tastbare zakelijke propositie die onze klanten vele efficiëntie- en kostenvoordelen oplevert”, zegt Mark van der Pols.

 

www.csc.nl

Recente stories