Maniaqs heeft zich gespecialiseerd in het leveren van slimme oplossingen en intelligente tools die organisaties ondersteunen bij de uitvoering van het gecompliceerde traject van ICT-migraties en ICT-procesinnovaties. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld de door Maniaqs ontwikkelde Regieboxx kunnen organisaties doordacht en gestructureerd complexe transities doorvoeren waarin rendement en hoogwaardige kwaliteit de boventoon voeren.

“In onze adviezen en ondersteuning hanteren wij het principe om alle overbodige zaken weg te snijden”, zegt Janneke van den Berg, directeur en medeoprichter van Maniaqs. “Wij maken daarbij uiteraard ook nog steeds gebruik van onze M3-migratiemethode die, mits toegepast door de juiste mensen, wordt gekenmerkt door deze pragmatische invalshoek met de focus op kwaliteit.”

“In onze dagelijkse praktijk komen wij ook voortdurend de zaken tegen die in de parlementaire ICT-enquête zijn aangestipt”, vervolgt Van den Berg. “Incrementeel aanbesteden is een term die ik al 15 jaar bezig.” Dat geeft niet alleen flexibiliteit en risicoverlaging, maar biedt ook kleinere partijen zoals Maniaqs een kans om mee te doen bij grote projecten. Maniaqs is klein, flexibel, transparant, heeft geen overbodige overheadkosten, en maakt gebruik van zelf ontwikkelde, relatief zeer goedkope tools waardoor het de dienstverlening kostenefficiënt kan aanbieden. “Wij kunnen het ons permitteren eerlijk antwoord te geven op vragen van niet-ICT-experts, vandaar ook onze pay-off”, aldus Van den Berg. “Wellicht lopen we dan het risico dat we de opdracht missen, maar dat is dan maar zo. Hebben we weer tijd om nog meer en nog slimmere oplossingen te bedenken.”

Recente stories