Bring your own device is een ICT-ontwikkeling die hand over hand toeneemt in het bedrijfsleven. Steeds meer werknemers gebruiken hun persoonlijke smart phones, tablets en notebooks om hun werk te verrichten. Deze trend brengt met zich mee dat bedrijven de consumenten-devices in het bedrijfsnetwerk zullen moeten integreren en ondersteunen. Vele organisaties zijn hier nogal huiverig over, want hoewel deze zogenoemde consumerization voordelen biedt, zorgt het ook voor de nodige beheeruitdagingen.

Aan de ontsluiting, maar meer nog aan de beveiliging van bedrijfsgegevens dient de nodige aandacht worden besteed. “Een consumenten-device onttrekt zich veelal aan de controle van de IT-afdeling”, zegt Patrick Dalvinck, Vice President Continental Europe bij Trend Micro. De organisatie weet niet welke applicaties er zich op dat toestel bevinden en wat het kan doen met het netwerk. Allemaal zaken die bekend en goed geregeld dienen te zijn voordat het netwerk voor deze apparaten wordt opengesteld. Er is bovendien al geruime tijd sprake van een explosieve toename van apps. Maar het is niet altijd duidelijk of de apps ongevaarlijk zijn. Trend Micro kan met zijn unieke App Reputation Service checken of de app wel doet wat hij belooft, en geen schade aan het netwerk en de bedrijfsdata berokkent.

Het bedrijf werkt voortdurend aan de verbetering van beheer- en beveiligingstechnologieën en ontwikkelt modulair gebouwde oplossingen die zorgen dat bedrijven, medewerkers, businesspartners en consumenten veilig digitale informatie kunnen uitwisselen, ongeacht waar deze zich bevindt. Trend Micro richt zich niet alleen op de risico’s, maar juist ook op de kansen die aan cloud computing, mobiliteit en het gebruik van devices gepaard gaan.

www.trendmicro.nl

Recente stories