Bussum investeert de komende tijd fors in het centrum. “Het is onze ambitie om hier een uniek en trendy gebied te ontwikkelen waar je fijn kunt winkelen, wonen en recreëren.”

De gemeente Gooise Meren is in 2016 gevormd, na een fusie van Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg. “We zijn een jonge gemeente die op energieke wijze werk maakt van haar ambities”, zegt wethouder Economie Nico Schimmel. “Bussum biedt veel kansen. Het is een unieke en karaktervolle plaats die wordt omringd door natuurschoon en historie. Bussum is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het ov. Wat Bussum op dit moment interessant maakt, is dat de gemeente op basis van de Centrumvisie fors investeert in het centrum.”

Deze visie zal onder meer resulteren in de bouw van een parkeergarage in het winkelgebied. Ook krijgt de openbare ruimte van het winkelgebied een flinke facelift en wordt het voormalige klooster Mariënburg herontwikkeld, waarbij de grote kloostertuin een publieke functie krijgt. Schimmel: “Kers op de taart is het revitaliseren van de bibliotheek. We willen hier diverse maatschappelijke, culturele en economische initiatieven samenbrengen, zoals een concertpodium. Dit biedt ook kansen om een Ondernemershuis te realiseren, waar ondernemers, maatschappelijke partners en de gemeente elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Een plek waar we het contact met en tussen ondernemers optimaliseren. We hechten veel waarde aan samenwerking met onze huidige ondernemers, maar willen ook graag nieuwe ondernemers uitnodigen om naar onze gemeente te komen. We zijn ervan overtuigd dat we elkaar kunnen aanvullen en versterken, zodat we samen een bruisend Bussum realiseren.”

 

Recente stories