Bescherming van mensen met moderne materialen

Bescherming van mensen met moderne materialen

Materiaaltechnologieconcern Koninklijke Ten Cate nv (TenCate) heeft in betrekkelijk korte tijd van vijftien jaar een geslaagde ommezwaai gemaakt van fabrikant van consumententextiel naar producent van hoogwaardig technisch textiel.

Dat het een succesvolle transformatie is geweest, blijkt uit het feit dat het bedrijf als ontwikkelaar en producent inmiddels wereldwijd in tal van marktniches leidend is in geavanceerde materialen. Deze zijn onder andere te vinden in vliegtuigen, satellieten, ruimtevaartuigen, militaire voertuigen, beschermende militaire en industriële kleding, kunstgras en geotextiel in infrastructuur als dijken, dammen en wegen. “Het leidende thema van ons bedrijf is de bescherming van mensen met behulp van geavanceerde materialen,” zegt bestuursvoorzitter en CEO Ir Loek de Vries. “Dat vergt behoorlijk wat expertise op verschillende terreinen. Wij nutten dan ook onze vergaande kennis van materiaaltechnologie en chemische processen uit.”

In de eindmarkten waarin TenCate opereert – waaronder defensie, mobiliteit, infrastructuur, watermanagement, persoonsbescherming, sport en recreatie – wil de onderneming leidend zijn in het bieden van duurzame oplossingen voor persoonsbescherming en bescherming van de werk- en leefomgeving. “We hebben ons gefocust op onze kernactiviteiten en de overige activiteiten afgestoten,” vertelt De Vries. “De vrijkomende middelen hebben we geïnvesteerd in bedrijven over de hele wereld die ons ondersteunen in de ontwikkeling van nieuwe producten en markten op basis van aanverwante technologieën en innovatieve technieken. Deze focus en synergie zijn belangrijke drivers geweest bij het bereiken van waar we nu staan.”

Recente stories