Baas in eigen webshop

Baas in eigen webshop

Transsmart levert software om de e-fulfilment van webshops te optimaliseren. “Het draait hierbij vooral om de checkout”, zegt Pieter Schalk, directeur salesinnovatie Europa. “Veel bedrijven geven deze cruciale stap uit handen aan partijen als Bol.com en Amazon. Zo verspelen ze de kans om écht onderscheidend te zijn, terwijl de concurrentie binnen die platformen ook nog eens moordend is. Met onze software creëren webshops wél de checkout die het beste bij de customer journey past. Ze selecteren zelf welke verzendopties, vervoerders en pick-up points ze aanbieden. Voor de back-end zijn er vele features beschikbaar om alle processen – van order tot en met verzending en retour – te optimaliseren.”

“Onze software bevat eenvoudig te installeren plugins voor meer dan honderd soorten ERP en WMS”, zegt salesdirecteur Edward van Luijn. “We beschikken over een database met meer dan duizend carriers binnen Europa. Zo voeg je gemakkelijk meerdere vervoerders aan je checkout toe, ook als je internationaal zaken doet. Via een dashboard kun je jouw vervoerders beoordelen op KPI’s. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat onze software tot een forse conversieverhoging leidt.”

Transsmart werd in 2008 opgericht en in 2019 overgenomen door het Zweedse Unifaun. Begin 2021 is Unifaun gefuseerd met het Noorse Consignor. “Ons moederbedrijf is nu Europees marktleider op het gebied van connectiviteit”, zegt Schalk. “Dankzij de fusie hebben we bij Transsmart nog meer resources om te innoveren. Aan de hand van data analyseren we trends en ontwikkelen we nieuwe tools om het verzendproces verder te optimaliseren. Nog meer dan nu wordt juist daar in de toekomst het verschil gemaakt.”

www.transsmart.com

Recente stories