Smile Nederland is onderdeel van de Franse Smile Group SA. Smile Group SA is de grootste Magento Gold partner in Europa en wint al vele jaren op rij de Magento Excellence Partner Award. Smile Nederland onderscheidt zich van andere spelers, doordat het niet alleen de grootste webshops zoals ANWB, MS Mode en Neckermann bouwt, maar ook de jaren daarna professionele support en uptime-garantie biedt.

Smile Nederland kan dat waarborgen doordat het in 2011 Stone-IT heeft overgenomen, een club met jarenlange ervaring in het bieden van de hoogste beschikbaarheid van grote webplatformen, zoals Roompot Holidays, MS Mode, Hearst Magazines, Fletcher Hotels en Mr. Ticket. “Met deze overname beschikt Smile Group SA over een specialist in het bouwen, hosten, beheren en ondersteunen van complexe e-commerce webclusters”, vertelt Martijn Smit.

Martijn Smit, oprichter van Stone-IT, is sinds mei 2013 managing director a.i. van Smile Nederland en is in deze functie bezig met het samenvoegen van de twee organisaties tot een van de grotere e-commerce specialisten van Nederland. Op het moment dat deze operatie afgerond en geslaagd is, kan Smile Nederland verder met het uitrollen van het volledige portfolio van open source-producten op het gebied van onder andere Content Management en Business Intelligence. “De kracht van Smile Nederland zit hem er in dat wij specialisten zijn in ons vak”, vervolgt Smit. “Het is de combinatie van een ervaren ontwikkelaar van corporate sites en e-commerce shops aan de ene kant en een specialist in hoog beschikbare platforms aan de andere kant die ons aan de top van de markt plaatst. Smile is een van de grondleggers van content-pushing, en het aanbieden van gratis white papers waarin kennis wordt gedeeld, is het fundament van ons succes.”

Recente stories