Zorgvernieuwers net als jij

De brug tussen techniek en zorg slaan, dat is wat Mark Scharloo en Onno Verstegen van Avinty – de nieuwe speler in de zorg – iedere dag doen. Met als doel software ontwikkelen die optimaal met je meedenkt. Zodat de zorgprofessional meer tijd aan de patiënt kan besteden.

Zorgvernieuwers net als jij

“Zorg wordt overspoeld door regelgeving. En dat betekent voor de zorgprofessionals een verhoging van de registratielast. Daar komt Avinty, gespecialiseerd in het ontwikkelen van softwareapplicaties voor zorginstellingen, in beeld. “Wij willen die druk verlagen met slimme technologie”, zegt Onno Verstegen, CEO Avinty. “Intussen hebben ook Avinty en Karify, het eHealth-platform, de handen ineengeslagen. Door het eHealth-platform naadloos te integreren met Avinty’s branchespecifieke softwareapplicaties krijgt de cliënt altijd en overal toegang tot zijn of haar behandeling en persoonlijke gegevens. De integratie van software voorkomt onder andere dubbele registratie, waardoor het zorgproces bewijsbaar wordt verbeterd.”

‘Beste zorg voor iedereen door samen de zorg te vernieuwen’

Cocreatie met klant

Mark Scharloo, CTO: “De softwareapplicaties ontwikkelen we in cocreatie met de klant en de sector. Alleen door specialisten uit de techniek en de zorg samen te brengen, komen we tot de meest effectieve innovaties. Bijvoorbeeld het project ‘Indirecte uren’, dat op brancheniveau speelt. De zorgprofessional besteedt vijfenveertig minuten aan de patiënt en vijftien minuten aan de administratie. Dit lijkt simpel te automatiseren, maar in de praktijk ligt het wat ingewikkelder. Met onze software wordt er nu één uur als tijd geschreven. En daarmee is de zorgprofessional ontlast.”

“De klanten hebben directe invloed op onze roadmap en worden gevraagd om mee te denken op inhoudelijk én strategisch niveau. Dit is noodzakelijk als je nagaat dat de tendens in de zorginstellingen is dat administratiedruk ten koste gaat van zorg voor de cliënt en patiënt. Samen met onze klanten leveren wij effectieve oplossingen, zodat de zorgprofessionals worden ondersteund en optimale zorg kunnen verlenen”, aldus Verstegen.

Enorme maatschappelijke relevantie

“De maatschappelijke relevantie drijft ons écht. We staan voor lagere administratieve druk, zodat de zorgprofessionals tevredener zijn. De enorme schaarste van personeel in de zorg maakt dat we met techniek aan de slag moeten, zodat er meer en betere zorg geleverd kan worden”, sluiten de heren gezamenlijk af.

Samen vernieuwen wij de zorg

Betere integratie met andere systemen

Recente stories