Werk met betekenis

Voor iedere ICT-professional is de gezondheidszorg écht een sector om in de gaten te houden. De ontwikkelingen gaan razendsnel, zijn inhoudelijk interessant en worden snel in de praktijk ingebed.

Werk met betekenis

“Werken in de ICT bij Amsterdam UMC, locatie AMC, is werk met betekenis”, zegt Khalid el Adib, Teamleider Werkplek Beheer en Ontwikkeling. “Het gaat niet alleen om de patiëntenzorg die we leveren, maar ook om wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.”

Lokien Holleman, Projectleider: “Dat we als eerste zijn geëindigd in maar liefst twee categorieën, daar zijn we trots op. Het kenmerkt de aantrekkelijkheid van locatie AMC als organisatie om te werken. Maar ook de zorg als de ‘place to be’ voor ICT-professionals. Locatie AMC is net een kleine stad, die op alle mogelijke manieren voorzien moet worden van ICT. De vorming van Amsterdam UMC, de fusie van het AMC en het VUmc, geeft nog een extra boeiende uitdaging op het gebied van ICT. De komende jaren staan we aan de lat om 2300 applicaties, 21.000 werkplekken, drie externe en vijf interne datacenters samen te voegen tot één geïntegreerde ICT-infrastructuur. Een mooie uitdaging voor onze ICT-professionals!”

‘Wij vinden het interessant om het zorgproces met ICT naar een hoger niveau te tillen’

Toekomst is vandaag

El Adib: “In de ontwikkeling van de gezondheidszorg spelen actuele thema’s een prominente rol. Met het toepassen van artificial intelligence, big data, eHealth, internet of things, persoonlijke gezondheidsomgevingen én moderne communicatiemiddelen kan de kwaliteit van de gezondheidszorg verder worden verbeterd. Tegelijk moeten innovaties op deze gebieden zo in gebruik worden genomen, dat de continuïteit, security en privacy binnen het ziekenhuis niet in het geding komen. Als ICT-professionals dragen we direct bij aan de gezondheidszorg.”

 

Gezondheidszorg telt

“Binnen de ICT-dienst zie je regelmatig doorgroei vanuit de servicedesk naar specialistische ICT-functies en managementrollen. Hiervoor zijn ontwikkelingsplannen, opleidingsbudgetten en ook tijd beschikbaar. Dat is voor de carrière van de professional fantastisch”, zegt Jerry Stokvis, Coördinator ICT-servicedesk. “Maar wat het werken in een organisatie als Amsterdam UMC echt bijzonder maakt, is dat je op ieder moment van de dag beseft hoe belangrijk je werk is. Loop maar eens langs de intensive care of de spoedeisende hulp en het operatiecentrum. Kijk naar de patiënten met hun bezoekers, de dokters, de verpleegkundigen, de studenten en de onderzoekers. Dan is het volstrekt duidelijk hoe belangrijk de gezondheidszorg is voor Nederland.”

Recente stories