Wereldwijd leveren als lokale speler

Webwinkels kunnen over de hele wereld de concurrentie aan met lokale marktpartijen dankzij het toegankelijke, schaalbare fulfillmentplatform van Salesupply, vertelt Ludo Verlinden. Snel en goedkoop lokaal versturen met één aanspreekpunt en één factuur.

Wereldwijd leveren als lokale speler

“Schaalbaarheid en flexibiliteit staan centraal in onze dienstverlening”, vertelt Global Business Development Manager Ludo Verlinden van Salesupply. “Zowel in de e-commerceklantenservice die we in 36 talen en drie tijdzones aanbieden als in ons fulfillmentaanbod. Ons fulfillmentplatform laat webwinkels overal ter wereld concurreren met lokale marktpartijen.”

Verlinden vervolgt: “Voor veel Nederlandse webwinkels versturen we wereldwijd vanuit Nederland. We raden daarbij aan om hardlopers uit hun assortiment lokaal op te slaan en lokaal te versturen, zodat ze zowel op snelheid als prijs kunnen concurreren met lokale spelers. Meer dan vijfhonderd bedrijven uit uiteenlopende sectoren als fashion, elektronica, home & living en beauty gebruiken ons platform, waaronder Segway, Carhartt en BALR.

‘Wij bieden ieder bedrijf wereldwijd lokale fulfillment en levering via één platform’

Brexitproof

De voordelen van deze fulfillmentstrategie spreken voor zich bij zakendoen in het VK na de Brexit. “Het is sindsdien heel lastig om snel te leveren tegen een goede prijs. Veel bedrijven zijn om die reden zelfs gestopt met verkopen in het VK. Wij slaan producten daar op en kunnen in het hele land binnen een etmaal leveren en in Londen zelfs binnen twee uur. Tegen een prijs die lokaal kan concurreren”, zegt Verlinden.

Alternatief voor Amazon FBA in VS

Ook in de VS kunnen bedrijven dankzij Salesupply lokaal concurreren, vervolgt hij. “We beschikken daar sinds kort over vijf e-fulfillmentlocaties, verspreid over het land. Daarmee bieden we onze klanten de mogelijkheid om het gehele continent binnen twee dagen te beleveren met standard shipping. Bovendien”, gaat Verlinden verder, “kunnen we in de VS door onze dekking Fulfillment by Merchant, FbM, aanbieden voor verkoop op Amazon Prime. Daar zijn we trots op, want Amazon stelt daar zeer strikte eisen aan. Klanten behouden zo de regie en hebben ook nog eens lagere kosten.”

Lokale impuls

De Brexit heeft de vraag naar lokale verzending een enorme impuls gegeven, stelt Verlinden. Hij verwacht dat lokale opslag en levering de komende jaren aan belang winnen in andere landen. “Ik voorzie dat het binnen drie tot vijf jaar net zo relevant is om in Frankrijk, Spanje, Italië of Polen opslagcapaciteit en verzendopties te hebben, zeker voor goedlopende producten. Daarbij weten onze klanten dat ze altijd één aanspreekpunt hebben en één factuur voor al onze diensten ontvangen, waar ze dan ook plannen te gaan verkopen.”

samen de beste klantbeleving creëren

Recente stories