‘Wellbeing is écht een mindset’

Oprichter Mikkel Hofstee van Lifeguard begeleidt organisaties om vitaler te worden. Maarten van Beek, directeur human resources ING Benelux, investeert in wellbeing, vakmanschap en learning agility van de ING-collega’s, zodat ze voorbereid zijn op de toekomst.

‘Wellbeing is écht een mindset’

“Onze wereld is hectisch en onderhevig aan veranderingen”, begint Maarten van Beek. “Mensen werken slechts een paar jaar bij een werkgever en stromen dan door in het ecosysteem van vakmensen. Wij bieden daarom onder de brede noemer wellbeing programma’s aan en zien dat medewerkers hun eigen verantwoordelijkheid nemen om aan hun vitaliteit te werken. Het mooie is dat gedrag besmettelijk is. Door het Wellbeing Quotient-(WQ-)programma van Lifeguard bij ING worden mensen ertoe verleid om fit te zijn, en hun eigen performance, thuis en op het werk, te blijven verbeteren. Als grote organisatie wil je een vitaal ecosysteem bieden aan je vakmensen. Wellbeing is écht een mindset. Intussen hebben zesduizend ING’ers zich aangemeld voor dit WQ-programma, dat twee dagen inneemt en in ING-teams getraind wordt.”

‘Investeer in een vitaal ecosysteem van vakmensen’

Weerbaarheid en wendbaarheid

Mikkel Hofstee vult aan: “Je ziet dat als organisaties groter worden het verzuim toeneemt. Technologie verandert het landschap. De toekomst is onvoorspelbaar en toch kun je je erop voorbereiden. ING zorgt voor een omgeving waar dit mogelijk is.”

Van Beek: “Met flagshipprogramma’s zoals WQ en Purpose to Impact blijft ING vooroplopen. ING is een innovatieve financiële dienstverlener die agile is georganiseerd. Dit vraagt om een modern HR-aanbod.” En om andere benefits, waarbij ‘tijd en vakmanschap’ volgens Van Beek belangrijker gaan worden dan salaris.

Hofstee: “Onze ambitie is – en dat kan alleen dankzij klanten als ING – dat medewerkers straks zeggen: ‘Die wellbeingprogramma’s, daar heb ik de rest van mijn loopbaan én mijn leven wat aan.’”

Care staat centraal

“Deze beweging sluit goed aan bij de tendens dat de zorg ook gaat veranderen. Grote bedrijven zullen veel meer vanuit ‘care en performance’ hun medewerkers benaderen. Zo kan de BV Nederland mooier en duurzamer worden. Wij staan voor duurzaamheid van menselijk kapitaal. Dat kan als medewerkers ontvankelijk zijn en goed in hun vel zitten. Alleen dan kan men in zijn vakmanschap learning agility tonen. Wellbeing is een voorwaarde voor een gelukkige toekomst!”, aldus Hofstee en Van Beek.

Recente stories