‘We voeren 24/7 strijd tegen hackers’

Orange Cyberdefense is een toonaangevende provider van cybersecurityservices en ondersteunt bedrijven wereldwijd, maar met een lokale focus. General Manager Mark Jenster pleit voor meer samenwerking met andere cybersecuritybedrijven om de ratrace tegen hackers te winnen.

‘We voeren 24/7 strijd tegen hackers’

We zijn steeds meer verbonden, maar daarmee neemt ook het risico op hacks toe, zegt General Manager Mark Jenster. “Hackers en securitybedrijven voeren 24/7 strijd. Een enorme ratrace, ook omdat we alleen al in de EU 230.000 security-experts zoeken. De impact van hacks wordt steeds groter. Ging het eerst om ransomware voor een laptop, nu liggen volledige fabriekslijnen stil. Cybersecurity staat dan ook bij steeds meer bedrijven bovenaan op de prioriteitenlijst.”

‘Research en data vormen de backbone van onze aanpak’

Onderzoek

“Onze missie is om bedrijven en overheden digitaal te beschermen op basis van Europese normen en waarden”, zegt Jenster. “Aan de hand van onze benchmark adviseren we hen over de precieze stappen die ze moeten nemen om cybersecurity structureel in hun proces te integreren. Onze werkwijze bestaat uit het vroegtijdig identificeren van bedreigingen. Zo kunnen we anticiperen op een aanval en preventieve maatregelen nemen. Onze Managed Detection-dienst is 24/7 waakzaam om digitale aanvallen te signaleren. Als zich een cyberincident voordoet, reageren we snel. We helpen bedrijven met de technische, maar ook met de maatschappelijke impact, bijvoorbeeld bij de aangifte en communicatie.”

Volgens Jenster vormt data de backbone van de werkwijze van Orange Cyberdefense. “Ons wereldwijde team van toegewijde onderzoekers zoekt iedere dag naar actuele dreigingen in de digitale wereld. Ze scannen onder andere het darkweb en analyseren hacks tot in detail, waarna deze informatie wordt verwerkt in een speciaal door ons ontwikkeld kennisplatform. Deze data wordt vervolgens gebruikt om onze 80.000 Europese klanten tegen cyberrisico’s te beschermen.”

Maatschappelijk belang

Tot slot roept Jenster cybersecuritybedrijven op om meer kennis over dreigingen en hacks met elkaar te delen. “Ik begrijp dat die informatie een zekere concurrerende waarde heeft, maar hackers delen hun ervaring en kennis wél. Bovendien wordt cybersecurity alleen maar complexer. Willen we de strijd tegen hackers en andere kwaadwillenden winnen, dan ontkomt onze industrie er niet aan om het maatschappelijke belang te laten prevaleren boven het commerciële belang.”

wij moeten elke dag de wereld een beetje beter maken

Recente stories