‘We blijven het anders doen, met succes’

Steeds vaker kloppen bedrijven bij Conclusion aan voor grote strategische vraagstukken op het snijvlak van business en IT. Conclusion bedenkt hiervoor complete oplossingen en voert die vervolgens uit. “Zo helpen we organisaties om weerbaar, wendbaar én onderscheidend te zijn.”

‘We blijven het anders doen, met succes’

“We bouwen bruggen tussen heden en toekomst en tussen strategie en uitvoering”, zegt digitaal strateeg Anneke Zijlstra. “Met ons ecosysteem van inmiddels 26 bedrijven kunnen we voorzien in de totale digitale behoefte van onze klanten. Van oudsher zijn we bekend van het neerzetten van en verantwoordelijkheid nemen voor het IT-fundament in organisaties. De businesskant is daarbij gekomen. Zo hebben we ons ecosysteem versterkt met Hot ITem en Yellowtail, twee leidende partijen aan de business- en datakant. Ook onze bedrijven KWD Resultaatmanagement en Conclusion Implementation spelen een steeds zwaardere rol bij de business.”

Digitale visie

Onder meer de versterking met Hot ITem en Yellowtail maakt Conclusion een nog betere partner voor samenhangende digitale transities, vervolgt Zijlstra. “Samen met klanten vertalen we de strategische visie naar een digitale visie. Wij helpen bij het zetten van een stip op de horizon en bij het bepalen van de koers. We willen dat de strategie gaat leven in de organisatie van onze klanten.” Leiderschap, verandermanagement en prestatieverbetering zijn altijd factoren bij projecten, gaat ze verder.

‘De gebundelde expertise van 26 bedrijven voorziet in de totale digitale behoefte van klanten’

TWO-model

Zijlstra is overtuigd van de noodzaak van digitalisering. “Om competitief te zijn moeten klanten hun productieprocessen digitaliseren, net als hun organisatieprocessen.” Het TWO-model dat Conclusion gebruikt om klanten alle losse uitdagingen in samenhang te laten doorgronden, maakt dat goed duidelijk. “De letters TWO staan voor technologie, werkwijze en organisatie. Stel, een klant wil het businessmodel vernieuwen met als doel spil te worden in de marktketen met een krachtig en wendbaar platform dat leveranciers én afnemers bij elkaar brengt. Daarvoor zijn een cloudtransitie en een aangepast applicatielandschap nodig, maar die technische oplossing is maar één deel van het verhaal. Welke vaardigheden en samenwerkingsvormen zijn nodig; heeft de organisatie de cultuur om verandering te omarmen? Mens, technologie en organisatie sluiten op elkaar aan en versterken elkaar.”
TWO staat ook voor samen: Conclusion brengt expertise uit het ecosysteem samen die nodig is voor een project. “Een individu of team heeft nooit alle kennis in huis.”

De mentaliteit bij Conclusion is praktisch en resultaatgericht. “We bedenken complete oplossingen voor en met onze klanten en voeren die vervolgens uit. We begeleiden transformaties in alle facetten. Zo helpen we organisaties om weerbaar, wendbaar én onderscheidend te zijn, zodat ze relevant blijven in hun markt.”

Recente stories