Vooruitzien is regeren

Bij Bull heeft de succesvolle ontwikkeling van storage in de verschillende marktsegmenten een enorme vlucht genomen. Onze interesse is gewekt om eens bij Bull aan te schuiven. Met cases van LUMC, BinckBank, Atrium MC, Detailresult Services en wehkamp.nl toont de IT-oplosser zijn onderscheidende werkwijze.

Aan het woord is Dick Fens, Algemeen Directeur Bull. “Bull beschikt over een zeer uitgebreid portfolio aan oplossingen en diensten. Storage, virtualisatie, managed services en high performance computing (HPC). Dit zijn onze pijlers waar de producten, diensten en support voor zowel de Nederlandse als de internationale markt op zijn gebaseerd”, aldus Fens. “In onze onderscheidende benadering kiezen we altijd voor ‘customer intimacy’. We hebben de schaalgrootte om de top van de Nederlandse bedrijven te kunnen bedienen, maar we zijn flexibel genoeg om in te spelen op klantspecifieke wensen. Daarnaast maken we met onze expertise op het gebied van virtualisatie een belangrijk verschil. Hiervoor gebruiken we een product dat initieel voor HPC is ontwikkeld, maar in gevirtualiseerde omgevingen heel goed tot zijn recht komt. Wij zijn nu de enige partij die met de Bullion een 16-weg Intel-server op de markt brengt. Dat is uniek en mag wel eens worden genoemd.” Edwin Brok, Business Development Manager, zit naast Fens. Hij vertelt hoe het zo gekomen is. “Bull Nederland is onderdeel van de succesvolle Europese Bull Groep, de enige overgebleven compleet Europese IT-producent en -leverancier. Bull is beursgenoteerd in Parijs, heeft wereldwijd 8.600 medewerkers en is actief in bijna 50 landen.” Aan Brok de eer om het succes van storage in Nederland in navolging van Frankrijk nu ook elders in West-Europa op de kaart te zetten.

Van Healthcare tot Financieel

Bull hanteert een succesvolle werkwijze: de juiste vragen stellen. Brok glimlacht: “‘Kan je IT-organisatie de nieuwe business-strategie aan?’ vragen we onze klanten. Daarna willen we graag een assessment doen, waaruit een onafhankelijk rapport voor de klant volgt. Onafhankelijkheid hebben we hoog in het vaandel. We hebben ons ten doel gesteld om onze klanten de beste IT-oplossingen te leveren, van servers en architectuurontwerp en -onderhoud tot systeemintegratie, beveiliging, hosting en outsourcing. De uitkomsten van het assessment bepalen welke oplossing we onze klant adviseren.” De heren zijn het erover eens. Het huidige kortetermijndenken lost voor bedrijven en organisaties in de meeste gevallen maar weinig op. Vooruitzien is regeren. Fens is ervan overtuigd dat je de IT-situatie moet bekijken vanuit de organisatie. “Ongeacht of de klant kiest voor consolidatie, overname of uitbreiding van de organisatie, Bull wil altijd een efficiënte oplossing bieden. Dat kan nu nog beter en preciezer door onze verdeling van storage in marktsegmenten.” Fens en Brok brengen graag ter inspiratie verschillende klantencases in, omdat organisaties er hun voordeel mee kunnen doen. De case van het Leids Universitair Medisch Centrum, bijvoorbeeld. Brok: “Aan LUMC levert Bull een toekomstvaste storageomgeving. Maar ook voor Research heeft Bull samen met de IT-afdeling van het LUMC een Isilon Cluster geïnstalleerd dat in bijna 200 TB aan netto-opslagcapaciteit voorziet. Het belangrijkste voordeel van de nieuwe omgeving is dat de onderzoeksafdeling nu beschikt over een volledig eigen storageomgeving die is afgestemd op de eisen en wensen van het DNA-onderzoek.”  Fens knikt. “In Healthcare draait het in vele gevallen om ‘big data’ en beschikbaarheid. Ook bij Atrium MC hebben we intussen de storageomgeving vervangen. De uitdaging heeft toen onder andere in de minimale downtime gelegen.”

Dat ieder marktsegment zijn eigen benadering kent, blijkt uit Broks’ voorbeeld van de implementatie en het beheer van Detailresult Services, waarbij Bull zowel de rol van leverancier als van beheerpartner vervult. Het beoogde resultaat: beschikbaarheid en flexibiliteit is hiermee bereikt. Ook bij BinckBank heeft Bull gedaan wat gedaan moest worden. In het financiële marktsegment hebben SOX, de statische omgeving en security alle ogen op zich gericht. Fens: “De nieuwe IT-infrastructuur van BinckBank moest aan een aantal belangrijke eisen voldoen, zoals 99,9% uptime van de platforms tijdens beurstijden – met  als gevolg een minimale capaciteit om piekbelastingen op te vangen – en natuurlijk een betrouwbare netwerkbeveiligingsarchitectuur. Dit heeft geresulteerd in een betrouwbare infrastructuur met de functionaliteit die de business ondersteunt om de klanten van BinckBank optimaal te kunnen bedienen.”

‘Oplossingen per marktsegment voor iedere klantspecifieke wens’

Schaalbare IT

De toekomst van storage ligt duidelijk in een schaalbare IT, precies afgestemd op de wensen van de klant. Brok vertelt over klant wehkamp.nl. “Voorheen draaide alles om de Wehkamp-catalogus, die tweemaal per jaar werd gepubliceerd. Vandaag de dag kunnen klanten zich 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden op wehkamp.nl. Het IT-systeem van wehkamp.nl moest ondersteuning bieden voor deze snelle en ingrijpende ontwikkeling. Door het consolideren van diverse storage- en serversystemen naar één centrale oplossing worden processen vereenvoudigd, complexiteit gereduceerd en zowel schaalbaarheid als beheersbaarheid verhoogd. De professionele serviceorganisatie van Bull biedt wehkamp.nl de zekerheid dat zijn kritische systemen optimaal beschikbaar zijn. Niet alleen zijn de bedrijfsactiviteiten van wehkamp.nl beter op elkaar afgestemd, ook heeft het rationaliseren van IT-systemen geresulteerd in een forse reductie van de operationele kosten.” Fens sluit opgetogen af: “Het resultaatgerichte werken van Bull werpt zijn vruchten af. De klant profiteert nog beter van de expertise die we in een bepaald marktsegment hebben opgedaan en we kunnen hem nog sneller van dienst zijn.”

Vooruitzien is regeren

Recente stories