Vol positieve energie op weg

Shell zet in op schonere energie en een sterke economie met onder meer CO2-arme brandstoffen en elektrisch rijden. Shell installeert laders thuis, langs de route en op bestemmingen, zoals winkels. “We realiseren laadpunten daar waar onze klant ze het meest praktisch vindt.”

Vol positieve energie op weg

Het imago van Shell staat nog altijd als een huis. Ook dit jaar behaalde de organisatie in zeven categorieën van het MT-reputatieonderzoek een hoge positie. “Uit ons eigen onderzoek naar brand preferences komt hetzelfde beeld. Sterker, de voorkeur voor Shell was nog nooit zo groot”, vertelt Jeanine Bakx, General Manager Mobility Benelux en Frankrijk. “Het is een kroon op onze inspanningen tijdens de coronaperiode, waarbij we binnen de mogelijkheden alles deden om mensen op te vangen en de shops open te houden.”
Het tekent de Shell-mentaliteit waarbij het meedenkt om samen de toekomst vorm te geven.

Netto nul CO2-uitstoot

In 2050 wil Shell een energiebedrijf zijn met netto nul CO2-uitstoot. Daarvoor werkt het aan emissiereductie van de eigen fabrieken en helpt Shell Nederland verduurzamen door bijvoorbeeld windparken op zee en zonneparken te bouwen, meer CO2-arme brandstoffen te verkopen en laadpalen voor elektrisch rijden te plaatsen. Qua elektrische laadpalen op tankstations, bij winkels én aan huis heeft Shell de ambitie om in 2025 de nummer één te zijn. “We realiseren laadpunten daar waar onze klant ze het meest praktisch vindt. Het aantal langs de snelwegen groeit razendsnel. Op andere plaatsen, zoals bij winkels, zoeken we samenwerking met partners. Zo rollen we de komende jaren 1400 punten uit bij Gamma en Karwei in Nederland en België.”

‘We zorgen ervoor dat onze klanten hun auto én zichzelf kunnen opladen’

Ambitieus

Dit jaar introduceerde Shell HVO diesel (Hydrotreated Vegetable Oil) en op drie plekken in Nederland kun je Shell-waterstof tanken. Ook fossiele brandstoffen gaan mee in de energietransitie door toevoeging van bio-componenten. “95% van de auto’s rijdt op fossiele brandstof. Daarvan is 10% gebaseerd op organisch restafval.”

Jezelf opladen bij Shell wordt steeds aantrekkelijker. Het innoveert continu het assortiment en speelt in op de klantbehoefte. In Shell-flagshipstores kan dit gezond, maar vooral eigentijds gezellig met verse broodjes en maaltijden. “Keuze te over: een briochebol met spiegelei en zalm, warme maaltijden, zoals de bowl met rendangvlees en rijst, en een vegan gehaktbal naast – uiteraard – de ‘gewone’ bal.”

Waaier van energieproducten

Recente stories