Werken aan de uitdagingen van morgen

VodafoneZiggo is meer dan een aanbieder van telecom, televisie en internet. Het bedrijf ontwikkelt slimme toepassingen die maatschappelijk het verschil maken. Om innovatief en relevant te blijven, omarmt VodafoneZiggo agile én hybride werken. “We willen samen met onze 7.000+ collega’s doorgroeien.”

Werken aan de uitdagingen van morgen

Als het om digitale infrastructuur gaat, is Nederland Europees koploper. Een van de redenen is de kwaliteit van het netwerk, zegt Executive Director Digital Transformation Fleur van Beem. “Marktwerking heeft ervoor gezorgd dat Nederlandse consumenten kunnen kiezen uit stabiele en snelle netwerken met een hoge dekking. VodafoneZiggo blijft investeren in zijn topnetwerk en gaat graag het gesprek aan over wat technologie aan maatschappelijke waarde brengt. Wat ons betreft zijn de mogelijkheden eindeloos. We helpen al enige tijd om slimme toepassingen te ontwikkelen, zoals op het gebied van IoT, waarin we marktleider zijn. Vodafone Business levert bijvoorbeeld een compleet IoT-netwerk aan Dual Inventive, een bedrijf dat werkt aan het verbeteren van de railinfrastructuur. Met behulp van Narrowband-IoT en LTE-M kan Dual Inventive het spoor monitoren en – indien nodig – preventief onderhoudsmaatregelen nemen.”

Digitale inclusie

In 2020 voerde VodafoneZiggo een nieuwe mvo-strategie in: People Planet Progress. “We willen voor 2025 onze impact op het milieu halveren”, zegt Fleur. “Om dit doel te halen, verstrekken we onze werknemers bijvoorbeeld geen leaseauto’s meer, maar een NS-Business Card waarmee je ook privé eersteklas mag reizen. Onze tweede doelstelling spitst zich toe op digitale inclusie. Ongeveer 2 miljoen Nederlanders vinden het moeilijk om digitaal hun weg te vinden. VodafoneZiggo helpt hen om te gaan met technologie en data. Dit doen we voor ouderen, maar zeker ook voor jongeren! Voor deze laatste groep hebben we Online Masters ontwikkeld, een interactief lesprogramma waarin digitale experts op een heel praktische manier de digitale wereld ontsluiten. Ook onze eigen medewerkers staan hiermee als vrijwilligers voor de klas.”

‘Als je hier door het pand loopt, voel je de vibe om samen iets moois te willen creëren’

Flow

VodafoneZiggo is een van de eerste organisaties die hybride werken als nieuwe standaard heeft omarmd. Ook werkt het bedrijf agile. “We werken niet meer in silo’s, maar in multidisciplinaire teams die end-to-end een project doorlopen”, zegt Director IT Candice Dillon. “Het is prachtig om te zien hoeveel enthousiasme en creativiteit er ontstaat als je diverse expertises samenbrengt in een omgeving die dit stimuleert. Wat daar ook aan bijdraagt, is dat teams zelf eigenaar van het project worden. Dit vroeg binnen het management wel om een cultuuromslag. In plaats van de organisatie hiërarchisch aan te sturen, gaan we nu uit van servant leadership. Door mensen te ondersteunen en hindernissen weg te halen, zorgen we ervoor dat onze teams kunnen doen waar ze goed in zijn. Zo komt onze gehele organisatie in een flow.”

Nieuw vakmanschap

De arbeidsmarkt is fundamenteel veranderd. De technologische ontwikkelingen gaan nu zo snel, dat het opleiden van relevante experts achterloopt. Om innovatief te blijven, zet VodafoneZiggo sterk in op het intern ontwikkelen van skillsets. “Met ons ongelimiteerde leeraanbod geven we iedere medewerker onbeperkt toegang tot trainingen en opleidingen”, zegt Director People Development & Leadership Marieke Zuidema. “Je kunt hier je bestaande expertise versterken, maar tevens een nieuwe richting inslaan, zodat je skillset ook binnen deze dynamische markt relevant blijft. Het vakmanschap van de toekomst bestaat vooral uit de vaardigheid om snel nieuwe skills te leren en toe te passen. Voor VodafoneZiggo betekent dit dat we werknemers het liefst voor de lange termijn aan ons binden, zodat we samen door kunnen groeien.”

Meraki

Marieke typeert VodafoneZiggo als een organisatie die net zo dynamisch en snel is als de telecommarkt. “We zijn continu bezig om slimme oplossingen te ontwikkelen. Als je hier door het pand loopt, voel je de vibe om samen iets moois te willen creëren dat impact maakt. We zijn ambitieus, maar ook open en informeel. We horen regelmatig van medewerkers dat ze het een verademing vinden hoe benaderbaar het management en zelfs de directie is.”

“We geven onze mensen een grote mate van vrijheid om hun werk naar eigen inzicht te doen”, vult Candice aan. “Als je namelijk iets van jezelf in je werk stopt, maak je een passie los die het resultaat van je arbeid naar een hoger niveau tilt. De oude Grieken hadden hier een mooi woord voor: ‘meraki’. Ik ben ervan overtuigd dat deze filosofie het nog leuker maakt om aan de uitdagingen van morgen te werken.”

we begeven ons als bedrijf in een enorme dynamische markt

twee belangrijke dingen maken high performing teams

Recente stories