Veiligheid vraagt om een integrale aanpak

G4S is de grootste beveiligingsfirma ter wereld. Met een integrale aanpak helpt G4S organisaties om naar een dynamisch securitybeleid te transformeren. Het effect: hogere veiligheid tegen lagere kosten.

Veiligheid vraagt om een integrale aanpak

De veiligheidsdreiging is de afgelopen decennia flink veranderd. “Traditionele bewaking moet steeds vaker worden gecombineerd met technologische oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van data”, vertelt Vinz van Es, managing director van G4S. “De basis is echter hetzelfde gebleven: het effectief managen van menselijk gedrag. Daar blinken we nog steeds in uit door een combinatie van kennis, technologie en het inzetten van vakmensen. Onze expertise heeft ertoe geleid dat we steeds vaker overheidsdiensten ondersteunen, zoals bij het beveiligen van grote mensenmassa’s en via het leveren van boa’s.”

Risicomanagement

“Organisaties gaan steeds volwassener met veiligheid om”, ziet Dylan Pricken, sales director bij G4S. “Deze bewustwording creëert de mogelijkheid om veiligheid hoog op de agenda te krijgen en te houden. Toepassing van ons model voor corporate security management helpt organisaties om te transformeren naar een integraal en dynamisch veiligheidsbeleid. Veiligheid raakt immers alle businessunits, niet alleen de traditionele afdeling Veiligheid. We kijken in welke fase het risicomanagement van een organisatie zich bevindt, waar de klant behoefte aan heeft en wat zijn risicoprofiel is. Samen plotten we een journey die klanten leidt naar het door hen gewenste en benodigde niveau van veiligheid. Daarna kunnen we desgewenst het risicovraagstuk blijvend overnemen en managen.”

‘Onze mensen zijn getraind om op de juiste manier te acteren’

Surveillance op afstand

G4S heeft een breed scala aan specialismen in huis. Voor enkele tech-expertises, zoals cybercrime, werkt G4S samen met betrouwbare partners. Daarnaast beschikt G4S over een groot opleidingsinstituut en een eigen state-of-the-artmonitoringruimte om veiligheid op afstand te waarborgen. Volgens Pricken hebben camera’s en intelligente bewakingssystemen vooral een ondersteunende rol. “Veiligheid gaat over gedrag. Het gaat erom wat er met beelden, data of analyses wordt gedaan. Onze mensen zijn op en top getraind om op de juiste manier te acteren bij een potentieel risico of een bedreiging. Voor de klant betekent dit meer veiligheid tegen lagere kosten.”

G4S is met meer dan 600.000 werknemers actief in meer dan 100 landen. “In de VS en België is men met drones al verder dan hier”, zegt Van Es. “Die knowhow kan ik meteen als bewezen concept in onze totaaloplossing integreren. En daarmee een veilige omgeving waarborgen. Onze internationale organisatie stelt ons dus in staat om nationaal en lokaal de nieuwste ontwikkelingen snel op de markt te brengen.”

Recente stories