Veilig werken

Wie elke dag klaarstaat voor een ander, verdient ook zelf ondersteuning. Daarom investeert beveiligingsbedrijf G4S in het creëren van een veilige werkomgeving, waar nieuwe collega’s graag bij willen horen.

Veilig werken

G4S is een van de grootste beveiligingsbedrijven van Nederland, maar koestert zijn kleinschalige, intieme cultuur. “We hebben een heel divers personeelsbestand van 6000 collega’s uit alle geledingen van de samenleving, maar iedereen is bij ons gelijkwaardig”, zegt Vinz van Es, CEO. “Er heerst daardoor een heel plezierige sfeer.” Om trouwe beveiligers te binden en tegelijkertijd het personeelstekort aan te pakken, is G4S de campagne ‘Ook morgen veiliger’ gestart. Deze campagne benadrukt het duurzame karakter van veiligheid én de sociaal-maatschappelijke impact ervan. “Veiligheid is een zaak van iedereen. Je moet er continu aan werken. Verlies je je focus, dan ligt een ongeluk op de loer”, aldus Van Es.

Ook intern moet er sprake zijn van een veilige situatie, vindt HR Director Simone van Bruggen. “Wij bieden een stimulerende werkplek waar aandacht is voor ieders wensen. Leidinggevenden faciliteren hun collega’s, niet andersom. Onze leidinggevenden zijn continu in gesprek met alle teamleden en hebben een belangrijke rol in het ondersteunen van de inzetbaarheid, het benutten van carrièremogelijkheden en werkplezier. Bij ons heeft iedereen de vrijheid om elkaar aan te spreken en feedback te geven. Nieuwe collega’s hebben hoge verwachtingen; deze lossen we in met een veilige werkplek waar je je thuis voelt en waar je jezelf kunt zijn.” Van Es noemt G4S een partner in veiligheid. “We zijn er voor de klant, maar ook voor elkaar.”

Recente stories