Van team naar high performance

Klinkt goed, een synergetisch samenwerkend team met autonomie en end-to-end verantwoordelijkheid, dat waarde voor de business realiseert. En dat zijn de High Performance Teams van Ordina ook. Ze blijken daadwerkelijk beter, leuker én versnellend.

Van team naar high performance

“Onze ervaring leert dat een zelforganiserend team maanden kan winnen bij de realisatie van een project. Binnen zo’n team doorgronden IT’ers samen met businessmensen de wensen van de klant. Wij managen het team en het proces”, vat Ton Hagens, Directeur High Performance Teams bij Ordina, het nieuwe teamwerk samen. Ordina richt zich met de High Performance Teams op het ontwikkelen van digitale oplossingen, het verhogen van kwaliteit van IT-toepassingen of het optimaliseren van processen.

“Een team functioneert, met kleine aanpassingen tussentijds, afhankelijk van het traject waar de focus op ligt, doorgaans twee of drie jaar. Ordina zorgt ervoor dat het team zo snel mogelijk op stoom is en borgt de continuïteit.”

High Performance Teams: gewilde werkplek én snelle weg naar businesswaarde

Klein starten

Ordina, de grootste onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux, met circa 2.650 medewerkers, heeft de High Performance Teams met toenemend succes al enkele jaren in het portfolio. Hagens is enthousiast over behaalde resultaten. Werken in een High Performance Team is zeer populair en dat er een versnelling in het verschiet ligt, maakt het aantrekkelijk. Maar, voor veel organisaties betekent dit aanvankelijk een nieuwe en onwennige rol van leiderschap. “En dan is het realiseren van die versnelling een pittige klus.” Klein starten is de oplossing. “Begin met één team, maak gebruik van onze ervaring en laat dit werken als een olievlek.”

Continu verbeteren

De mindset van een High Performance Team is gericht op continu verbeteren. Onderlinge coaching en het meten van effectiviteit spelen een prominente rol. Ze sturen gericht op businesswaarde. De versnelling ontstaat uit het geheel.

“Wij zorgen dat het team bestaat uit de beste professionals en ondersteunen een snelle kickstart. Door ook zaken aan te pakken als portfoliomanagement en leiderschapsontwikkeling optimaliseren we de teamprestaties. Zo versterken organisatieadvies en IT elkaar optimaal!”

Klein starten is de oplossing

Recente stories