Van alle markten thuis

De Ten Brinke Group heeft haar sporen intussen verdiend. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1902 en heeft meer dan 115 jaar ervaring op het gebied van vakkundig bouwen. “Wij zijn een professionele en betrouwbare partner voor ieder bouwproject.”

Van alle markten thuis

“Als internationaal succesvol vastgoedbedrijf met vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal en Griekenland garanderen wij onze klanten topkwaliteit en betrouwbaarheid. We realiseren 80% van onze omzet in Duitsland”, aldus Albert ten Brinke, Directeur en grootaandeelhouder van de Ten Brinke Group.

“Heel bewust specialiseren wij ons niet; noch qua land, noch qua product. We bieden een breed pakket, van woningbouw en mobiliteitsbouw tot utiliteitsbouw. Met bijna 1100 medewerkers verzorgen we alle disciplines; we hebben een eigen rechtsafdeling en planningsafdeling, maar ook een afdeling sales en assetmanagement. De hele cyclus van een gebouw, van eerste idee tot na de ingebruikname, inclusief het facilitymanagement, beheersen we. Voor alle onderdelen in het vastgoedproces zijn wij de partij.”

‘Voor alle onderdelen in het vastgoedproces zijn wij de partij’

Ten Brinke vervolgt: “We onderscheiden ons door onze geïntegreerde aanpak als het gaat om projectontwikkeling en bouw. De meeste omzet realiseren we uit eigen projectontwikkeling. Hoe we dit doen? Onze aanpak is doordacht; in een vroeg stadium halen we de belegger erbij en zitten we met de projectontwikkelaar én de bouwer aan tafel. De cruciale vraag aan de belegger is: wat wil hij? Dat gaan we vervolgens ontwikkelen.”

Ten Brinke Group Academy

“Het grootste deel van het eigen management is door onszelf in het bedrijf opgeleid; soms zijn ze als stagiair begonnen. In nauwe samenwerking met hogescholen bieden we medewerkers een complete opleiding middels de Ten Brinke Academy. Daarnaast is er e-learning, zowel voor de vaktechnische kant als voor persoonlijke ontwikkeling. En, al onze directies komen uit de bouw. Zij begrijpen precies waar ze leiding aan geven.”

Meebewegen met de markt

“Onze toekomstvisie is helder: wij bewegen mee met de markt. Die houden we dan ook nauwlettend in de gaten. Vroeger bouwden we bijvoorbeeld veel winkels. Intussen bouwen we juist veel woningen. Deze flexibiliteit is een uitdaging en vergt best wat van onze mensen. Tegelijkertijd biedt het volop ruimte voor eigen initiatieven. We zeggen vaak: wij delegeren geen bevelen, maar doelstellingen.”

Heel bewust specialiseren wij ons niet

Recente stories