Trots op Nederlands topproduct

Lamb Weston® is een wereldwijd toonaangevend merk in kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten. Het bedrijf Lamb Weston / Meijer bevindt zich in een groeimarkt en investeert in duurzaamheid en innovatie. “Onze ambitie is om de meest gezonde verwennerij aan onze klanten te bieden.”

Trots op Nederlands topproduct

“De aardappel is bezig aan een wereldwijde opmars”, zegt CEO Marc Schroeder. “Het gewas heeft relatief weinig water nodig en levert de hoogste voedingswaarde per vierkante meter. Als je een aardappel verwerkt tot frites, gaan er nauwelijks essentiële voedingsstoffen verloren, zodat hij past in een gebalanceerd én lekker dieet, ook als je vegan of glutenvrij eet.”

Duurzaamheid

De aardappelen voor Lamb Weston / Meijer komen voor een groot deel van Nederlandse bodem. “Vier van onze zes Europese fabrieken staan in Nederland”, zegt Schroeder. “Van hieruit leveren we wereldwijd aardappelproducten aan foodservice, quick-servicerestaurants en de retail. We hebben een sterke productfocus en lopen ruim 25 jaar voorop in innovatie. Momenteel bouwen we een innovatiecentrum in Bergen op Zoom om nieuwe producten te ontwikkelen en te testen. Door in te spelen op de vraag van consumenten naar vernieuwing maken we ons merk sterker.”

‘Aardappelproducten passen goed in een gebalanceerd dieet’

Schroeder vervolgt: “Samen met onze partners investeren we in het verduurzamen van onze gehele keten. We focussen hierbij op drie uitdagingen: klimaatverandering, verspilling en een gezonde leefstijl. Zo willen we onze fabrieken per 2040 CO2-neutraal maken en voedselverspilling halveren per 2030. Aardappelen ongeschikt voor frites en kantstukjes verwerken we tot gedroogde aardappelvlokken voor de voedingsindustrie. Duurzaamheid eindigt voor ons niet bij de deur van de klant. We ontwikkelen aardappelproducten die minder energie kosten om te bereiden. Onze ambitie is om deze een hogere voedingswaarde mee te geven, zodat ze passen in een gezonde leefstijl.”

Dynamisch bedrijf

Om verder te groeien, investeert Lamb Weston / Meijer in het vergroten van de productiecapaciteit van de locatie in Kruiningen. “Binnen Nederland zijn we een grote werkgever”, zegt Schroeder. “Er werken hier meer dan duizend mensen met diverse achtergronden. We zijn continu op zoek naar nieuwe collega’s die graag bij een dynamisch, duurzaam bedrijf werken waar ze zich kunnen ontwikkelen. Wat een baan hier extra mooi maakt, is dat je een bijdrage levert aan producten waar mensen altijd weer blij van worden.”

Meest duurzame gewas van Nederland

Recente stories