Trefzeker inspelen op marktontwikkelingen

Bovenaan op de agenda van de advocaten, notarissen, belastingadviseurs en staf van AKD staat de vraag hoe de dienstverlening optimaal kan aansluiten bij de wensen en behoeften in de markt. Een ijzersterke positie als groot, onafhankelijk kantoor voor de Benelux is het resultaat.

Trefzeker inspelen op marktontwikkelingen

“De energietransitie die we doormaken om aan de afspraken in het Klimaatakkoord van Parijs te voldoen geeft in de uitvoering vragen die specialisten uit verschillende disciplines moeten beantwoorden. Je kunt te maken hebben met omgevingsfactoren, met huur van terreinen, met onteigening, met bestemmingsplannen, met energieregelgeving. Dat moet je allemaal samenbrengen. Wij hebben een aparte energiegroep opgericht met samengestelde teams die dat kunnen.” Aan het woord is Erwin Rademakers, managing partner van AKD, met 280 advocaten, notarissen en belastingadviseurs een van de grootste, onafhankelijke kantoren in de Benelux. Hij vertelt dat in de markt vraag was naar teams die energievraagstukken integraal kunnen aanpakken. Voor diverse andere sectoren werkt AKD op dezelfde manier.

‘Onze specialisten werken onderling optimaal samen om het klanten makkelijk te maken’

Luxemburg nr. 2 op kapitaalmarkt

Het is een illustratie van de manier waarop het kantoor telkens kijkt naar de wensen en behoeften in de markt en daarop inspeelt. Een ander voorbeeld is de opening van een vestiging in Luxemburg, enkele jaren geleden. “We hebben dat gedaan met het oog op de ontwikkelingen op de kapitaalmarkten.

Steeds meer beleggingsfondsen kiezen voor Luxemburg, omdat het een stabiele economie is met flexibiliteit in de regelgeving. Wereldwijd is New York de grootste markt, gevolgd door Luxemburg. De afgelopen jaren heeft dat Londen ingehaald en het telt nu meer beleggingsfondsen dan Londen en Frankfurt samen. De brexit heeft die ontwikkeling versterkt.”

Solide basis

Het kantoor in Luxemburg is een succes, iets wat is terug te zien in de verdubbeling van het aantal medewerkers sinds de start. Het past in de trend van internationalisering. Maar, zegt Rademakers, de binnenlandse markt is voor AKD nog altijd het belangrijkst. Daar komen de meeste klanten vandaan. “Zo’n 35% is internationaal, de rest nationaal. Het onderscheid is voor ons niet zo belangrijk, omdat wij nationaal en internationaal als gelijkwaardig zien. Ook de inzet is hetzelfde: onderling optimaal samenwerken om het klanten makkelijk te maken. Wij zorgen voor één aanspreekpunt.”

Als full service juridische en fiscale dienstverlener heeft AKD een ijzersterke positie, vervolgt Rademakers. “We groeien in omvang en omzet, en hebben een goede sfeer binnen kantoor. Daarnaast zijn we goed gepositioneerd om een dip in de economie op te vangen, omdat we een brede praktijk hebben. Verder lukt het ons in de huidige arbeidsmarkt, die redelijk overspannen is, heel goed om mensen aan te trekken. Kortom, een solide basis voor een mooie toekomst.”

Recente stories