Toekomstbestendig ondernemen

Grant Thornton is een internationale accountants- en adviesorganisatie. Ze helpt bedrijven innoveren en verduurzamen, zodat die toekomstbestendig zijn. “Ik zie ontzettend veel veerkracht en aanpassingsvermogen bij Nederlandse ondernemers.”

Toekomstbestendig ondernemen

Veranderen, aanpassen en keuzes maken: dat is waar ondernemen over gaat. Het zijn turbulente economische tijden, maar Grant Thornton ziet een enorme veerkracht bij ondernemers. “2024 wordt een uitdagend jaar”, zegt CEO Marcel Blöte. “De politieke instabiliteit en krapte op de arbeidsmarkt zorgen voor veel onzekerheid. Het is afwachten hoe de inflatie, rente, lonen en energieprijs zich ontwikkelen. De maatschappelijke en juridische druk om te verduurzamen neemt de komende jaren toe. Dit vertaalt zich in allerlei eisen voor sociale, milieu- en governancedata, maar ook in veranderende klantvragen en het doorvoeren van duurzaamheid in de gehele keten.”

‘Ondernemers moeten nú stappen zetten; anders worden ze minder relevant of zelfs overbodig’

Vertrouwen

“Ondernemers moeten nú stappen zetten, want anders worden ze minder relevant of zelfs overbodig”, zegt Blöte. “Grant Thornton ondersteunt bedrijven bij het toekomstbestendig maken van hun business. Wij maken hierbij significante impact door klanten te helpen om hun processen en duurzaamheidsrapportages op orde te brengen. Ook maken we klanten bewust van wat er op het gebied van cyberveiligheid noodzakelijk is voor echte veerkracht. Vanuit onze accountantsorganisatie bundelen we de krachten met onze adviespraktijk, waar we vorig jaar Impact House hebben gelanceerd als expertisecentrum voor duurzaamheid. Kwaliteit en vertrouwen zijn wat ons betreft de basis voor een duurzame samenwerking met onze klanten. Dat lijkt een open deur, maar is in deze tijd belangrijker dan ooit.”

Ambitie

Blöte is sinds september 2023 CEO bij Grant Thornton. “Ik trof hier een solide basis aan om in Nederland door te groeien naar een toppositie. Deels door overnames, maar ook autonoom. We zijn een sterk merk dat binnen de markt veel waardering oogst. Ook als werkgever staan we er goed op, getuige de hoge scores op werknemerstevredenheid. Ik voel bij onze medewerkers echt een drive om grenzen te verleggen en vanuit andere perspectieven met betere oplossingen te komen voor onze klanten. Het accountantsvak draait om meer dan cijfers. We kunnen onze klanten pas echt servicen als we hun emoties, verhalen en ambities begrijpen. En net een stap verder gaan om hun verwachtingen te overtreffen. Die cultuur bij Grant Thornton geeft mij vertrouwen in de toekomst.”

Recente stories