Toekomstbestendig dankzij gezonde basis

De Odin Groep is met eigen middelen uitgegroeid tot een toonaangevende IT-dienstverlener, zoals onder andere blijkt uit de ranking in de C100. Het bedrijf wil zijn marktaandeel verder vergroten. “Dankzij ons veelzijdige aanbod zijn we ook in de toekomst relevant.”

Toekomstbestendig dankzij gezonde basis

De Odin Groep is klaar voor de toekomst. “We hebben de afgelopen jaren een gezonde basis gelegd”, zegt algemeen directeur Hans Lesscher. “Zo hebben we zelf cloudinfrastructuren en platforms ontwikkeld en twee datacenters gebouwd. Ook koppelen we aan public clouds als Azure. Financieel staan we sterk; we zijn een puur Nederlands bedrijf dat niet gedreven wordt door investeringsmaatschappijen. Met 320 medewerkers zijn we groot genoeg om al in een vroeg stadium innovaties te adapteren. Als groep hebben we tevens facilitaire diensten zoals logistiek, hr en marketing in huis. Ook IT-security, kwaliteitsbeheer en juridische zaken zijn centraal belegd. Dit alles maakt ons een thuishaven voor IT-bedrijven en organisaties die verder willen digitaliseren, maar ook voor IT-specialisten die een uitdagende werkomgeving zoeken om hun ambities vorm te geven. We zien in de Nederlandse markt veel groeimogelijkheden. Autonoom, maar ook via samenwerking of overnames.”

Sterke groep

De Odin Groep is een holding die bestaat uit drie bedrijven. Previder levert alle relevante IT-technologieën en -services volledig gemanaged, van werkplek tot in de cloud. Web2work ontwikkelt effectieve en betaalbare websites, intranetten en webbased applicaties. Heutink ICT is de specialist voor het onderwijs, met het accent op het ontwikkelen en onderhouden van online platformen. “Met ruim een derde van de basisscholen als klant zijn we marktleider in het primair onderwijs”, vertelt Lesscher. “We hosten en managen zelf ruim 140.000 werkplekken waarop dagelijks 450.000 kinderen inloggen.

Dankzij 20 jaar ervaring in deze markt weten we precies hoe we onderwijsinstellingen – ook op middelbaar en hoger niveau – moeten helpen om hun digitalisering naar een hoger niveau te brengen. Ook hebben we een goede positie in de ISV-markt. We kunnen verschillende cloudoplossingen integreren, zonder afhankelijk te zijn van één leverancier. Zo kunnen we voor klanten altijd de beste keuze maken, afhankelijk van hun wensen en context.”

 

‘Het brede aanbod managed services maakt ons uniek’

Managed services

“Wat ons uniek maakt, is dat we veel faciliteiten ook als managed services kunnen bieden”, zegt Lesscher. “We kunnen een cloudomgeving hosten, maar ook het volledige werkplekbeheer voor onze rekening nemen – van 50 tot 2000 werkplekken. Eindgebruikers beschikken dan over state-of-the-art online werkplekken, inclusief de voor hen relevante apps. Ideaal voor organisaties die zelf geen infrastructuur in huis willen halen én het liefst één betrouwbare leverancier en aanspreekpunt voor hun IT-faciliteiten zoeken

Recente stories