Techniek benutten voor een betere wereld

Van Dorp is bij uitstek sterk in het verzorgen van de totale technische dienstverlening van klanten. Dat de wereld daar een stuk duurzamer van wordt, is niet meer dan logisch, vinden ze bij het familiebedrijf.

Techniek benutten voor een betere wereld

Wie een kijkje neemt op de website van technisch dienstverlener Van Dorp komt woorden tegen als menselijk en duurzaam. Volstrekt logische termen als je de geschiedenis van het bedrijf kent, legt algemeen directeur Martin ten Brummeler uit. “In 1985 is Henk Willem van Dorp dit bedrijf met tien mensen begonnen. Vanaf dag één zag hij kansen om met zijn technische kennis een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Anno 2023 zijn we een allround dienstverlener met 1500 medewerkers, maar die drang naar duurzaamheid zit nog altijd in ons DNA.”

‘De mens is meer waard dan de euro, is een van onze principes’

Loyaal

De maatschappelijke betrokkenheid blijkt ook uit de manier waarop Van Dorp met het personeel omgaat. “Natuurlijk zijn wij een commercieel bedrijf,” zegt Ten Brummeler, “maar we verliezen de menselijke kant niet uit het oog. De mens is meer waard dan de euro, is niet voor niets een van onze principes. Wij leiden medewerkers zelf op in onze academie, bieden ze doorgroeimogelijkheden en geven ze veel eigen verantwoordelijkheid. Gevolg is dat mensen loyaal aan ons zijn en dat is prettig in een markt waar om iedere medewerker wordt gevochten.”

Adviserende rol

Van elektra en klimaat tot brandveiligheid en energie: Van Dorp heeft verstand van alle techniek die in een gebouw te vinden is. Ten Brummeler: “Voor klanten is het fijn als je het complete onderhoud en beheer uit handen kunt geven – of het nu gaat om de grotere opdrachtgevers die hun vastgoedportefeuille bij ons onderbrengen of om het lokale mkb-bedrijf. Qua omvang kunnen we omvangrijke en technisch complexe projecten aan, maar toch ervaren klanten in het contact met ons nog steeds de warmte en klantgerichtheid van een klein, lokaal installatiebedrijf.”

Armoede bestrijden

“Logischerwijs zijn veel klanten bezig met verduurzaming, maar het is een complex onderwerp”, zegt Ten Brummeler. “Daarom pakken we steeds vaker een adviserende rol. Samen met klanten maken we een routekaart richting verduurzaming, waarbij we voor logische en kostenefficiënte momenten kiezen om, bijvoorbeeld, de installaties aan te passen.”

Om de identiteit van het bedrijf nog eens te benadrukken, wijst Ten Brummeler op de Van Dorp foundation, die zich richt op armoedebestrijding in binnen- en buitenland. “Het is geweldig om te zien dat onze medewerkers zich daar enthousiast voor inzetten.”

Recente stories