Talent van mbo-technici wordt uitgedaagd

Vitens is met 5,8 miljoen klanten in vijf provincies het grootste drinkwaterbedrijf in Nederland. Het is een solide werkgever die talent de ruimte biedt om in een dynamische omgeving een vitale maatschappelijke bijdrage te leveren. “Onze missie is: Elke Druppel Duurzaam in 2030.”

Talent van mbo-technici wordt uitgedaagd

Iedere dag 1 miljard liter drinkwater winnen, zuiveren en leveren: het is een uitdaging waar manager Technisch Beheer & Onderhoud Jochem Waterval veel voldoening uit haalt. “Mijn team van watermakers zet zich 24/7 in om alle installaties te laten functioneren. We werken aan het water van nu, maar ook aan het water van later. Hierbij stimuleren we medewerkers om na te denken over het toepassen van de nieuwste technologieën. We maken bijvoorbeeld stappen naar conditiegestuurd onderhoud op basis van data, zodat we beter in kunnen schatten wanneer we welk onderhoud moeten uitvoeren. Zo dragen we met innovatie bij aan Elke Druppel Duurzaam.’’

Mbo-trainees

Waterval kwam bij Vitens binnen als hbo-/wo-trainee. Na anderhalf jaar kreeg hij de kans om operationeel manager te worden. “Het laat zien hoe Vitens erin staat”, zegt hij. “Je krijgt ruimte om je kennis, vaardigheden en persoonlijkheid te ontwikkelen. Ook is er veel aandacht voor een gezonde balans tussen werk en privé. Vitens is een solide organisatie met genoeg mogelijkheden om door te groeien.”

“Sinds kort hebben we, als een van de eerste bedrijven in Nederland, ook een traineeship voor technisch mbo 2-, 3- en 4-afgestudeerden”, zegt Teammanager Recruitment Mirjam Boer. “We zoeken daarbij niet langer naar het schaap met vijf poten, maar kijken naar wie je bent, wat je wilt en wat bij je past. Zo kunnen we je het best helpen om je talent op de juiste manier tot uiting te laten komen.”

‘Als een van de eerste bedrijven in Nederland bieden we een mbo-traineeship aan’

Rode draad

“Vitens is een verrassend divers bedrijf”, zegt Boer. “Van ecoloog tot webcaremedewerker, van data-analist tot onderhoudsmonteur: ze werken hier allemaal. Hoe verschillend hun werkzaamheden ook zijn, één ding hebben ze zeker gemeen: ze hebben allemaal talent en dragen ieder op hun eigen manier bij om elke druppel duurzaam te maken. Via VEI, Vitens Evides International, doen we dat ook in ontwikkelingslanden. Als Vitens-medewerker kun je je opgeven om voor een paar weken uitgezonden te worden. Met je kennis en kunde maak je dan ook internationaal een verschil. En red je letterlijk levens.”

Elke druppel drinkwater duurzaam

Recente stories