‘Talent opleiden versterkt onze dynamiek’

Digitale transformatie staat bij veel ondernemers bovenaan op de wensenlijst, maar implementatie is vaak complex en frustrerend. Strict Consultancy leidt zulke trajecten in goede banen, met gelouterde senior consultants én zelfopgeleide young professionals. “Goed voor de dynamiek.”

‘Talent opleiden versterkt onze dynamiek’

Strict heeft zich in twintig jaar tijd ontwikkeld tot een merkonafhankelijk strategisch consultancybedrijf met inmiddels 125 medewerkers. “We geven onafhankelijk advies over de toepassing van innovatieve ICT-technologie, helpen met de implementatie, ontwerpen een agile organisatie en zorgen voor grip”, vertelt managing director Wouter Borremans. “Onze multidisciplinaire teams kijken met een technische, maar ook organisatorische blik naar projecten. Dat levert verrassende inzichten en disruptieve ideeën op die voor de klant vaak goed blijken te werken.”

Traineeships

In de multidisciplinaire teams is ook plek voor mensen die het bedrijf zelf opleidt. Onder de noemer Strict Young Professionals worden traineeships aangeboden aan wo- en hbo-afgestudeerden. “Zij verbinden zich voor twee jaar aan ons”, legt Borremans uit. “Dat zijn vaak geen pure techneuten. Ook met een studie psychologie kun je prima adviseren over technologie, verander- of projectmanagement. Intern worden de young professionals intensief getraind en met die kennis kunnen ze veel waarde toevoegen bij onze klanten.”

‘Onze zelfgetrainde young professionals maken echt veel impact bij klanten’

Ambassadeurs

Strict is altijd op zoek naar senior of junior talent, een aantal young professionals stromen niet door binnen het bureau. Borremans: “Via het traineeship dragen we goede mensen aan bij onze klanten. Goed voor de klant, maar ook voor ons. Het levert immers geweldige ambassadeurs op. We trainen young professionals gericht voor specifieke branches, zoals de zorg. We horen terug dat ze confronterend snel ‘up to speed’ zijn.”

Dynamiek

Het aanbod is uitdagend voor young professionals: Strict werkt voor overheden en industrieën, maar ook voor missie-kritische infrastructuur zoals luchthavens en ziekenhuizen. “Dan moet je kunnen garanderen dat systemen niet uitvallen tijdens een ICT-migratie. Dit vereist diepe technische kennis, waardoor we onze adviesrol echt tastbaar kunnen maken.”

Young professionals trainen is essentieel voor Strict, zegt Borremans. “Het is gaaf om jong talent op te leiden, maar het geeft onze hele organisatie ook een fijne dynamiek. Een nieuwe generatie kijkt anders naar bedrijven en hun uitdagingen.”

Recente stories