‘Succes maak je met zijn allen samen’

Dirkzwager legal & tax maakt een sterke ontwikkeling door en is de laatste jaren hard gegroeid. “Dat succes danken we aan een duidelijke strategie en aan de manier waarop we met elkaar omgaan. We creëren met zijn allen een omgeving waarin iedereen zich optimaal kan ontwikkelen.”

‘Succes maak je met zijn allen samen’

Het Financieele Dagblad (FD) schreef onlangs over middelgrote advocatenkantoren in de regio, die niet kunnen overleven zonder specialisatie. Dirkzwager werd als een van de grote uitzonderingen genoemd. Het kantoor is volgens het FD dankzij een heldere strategie een van de grootste groeiers in de regio. Tom Vandeginste, advocaat arbeidsrecht en voorzitter van het dagelijks bestuur: “Kantoren op de Zuidas en nichekantoren zijn steeds vaker ons referentiepunt. Groot verschil is dat wij erg gericht zijn op mensen; intern op onze medewerkers en extern op onze clientèle.”

‘We kunnen alle denkbare vragen van grote en middelgrote bedrijven oplossen’

Duidelijke keuzes

Dirkzwager dankt de huidige groei mede aan de keuze voor specialisatie. “Onze basis in het fiscale, civiele recht en bestuursrecht is zo breed, dat we alle denkbare vragen van grote en middelgrote bedrijven kunnen oplossen”, zegt Claudia van der Most, advocaat ondernemingsrecht en lid van het dagelijks bestuur. “We zijn gespecialiseerd in onder andere mededingingsrecht en Banking & Finance, zijn onlangs samengegaan met fiscalisten en we zijn onderscheidend met onze German Desk.”

 

 

Talent en techniek

Het beleidsplan van Dirkzwager is gericht op verdere versteviging van de positie, met focus op talent en techniek. Vandeginste: “Door de snelle ICT-ontwikkelingen moeten we innovatief scherp blijven. Maar er is meer; we beseffen dat het succes van kantoor afhangt van de medewerkers. In de huidige ‘war on talent’ zetten we vol in op het aantrekken van sterke juristen met ondernemerskwaliteiten. We kijken of kandidaten geschikt zijn om Dirkzwager goed op de kaart te zetten. Vinden ze het leuk om kennis te delen en actief te zijn in netwerken? Zijn ze toegankelijk voor onze cliënten? Als we eenmaal zo’n topper binnen hebben gehaald, doen we er alles aan om hem of haar te behouden.” Van der Most: “Dat geldt ook voor medewerkers bij business services, van het secretariaat tot human resources of marketing. We maken het succes met zijn allen samen.”

Dankzij aandacht voor een gezonde balans tussen privé en werk en goede ontwikkelingsmogelijkheden staat Dirkzwager in de top 10 van gewilde juridische werkgevers. Van der Most: “Grote kantoren op de Zuidas golden lang als de heilige graal, maar als starters verder kijken dan de Randstad steekt Dirkzwager er met kop en schouders bovenuit.” Ze kijkt uit naar wat 2019 Dirkzwager gaat brengen. “Met tien nieuwe partners, onder wie drie fiscalisten en vier vrouwen, heerst er een fijne dynamiek. We bruisen van de energie om Dirkzwager de komende jaren nog sterker op de kaart te zetten.”

Recente stories