Stap aan boord en transformeer Transavia

Transavia zat midden in de digitale transformatie toen corona uitbrak. Het luchtverkeer viel stil en de maatschappij moest veel ICT-talent laten gaan. “Nu staan wij klaar voor het vervolg van onze reis”, zegt CIO Jeroen Cornelissen van Transavia. “Kom aan boord en maak deze reis met ons.”

Stap aan boord en transformeer Transavia

“Als low-cost carrier optimaliseren wij permanent de klantbeleving en processen. Het gebruik van data, kunstmatige intelligentie en software voor beslissingsondersteuning zijn daarin cruciaal. Datadenken staat meer en meer centraal. We zijn bijna op de helft van onze reis, toont het DX300-onderzoek”, vertelt Jeroen Cornelissen.

“Dit jaar zetten wij het datafundament neer voor verdere digitalisering van onze logistieke processen. Ons ICT-landschap breken wij op in delen, om onze partners en eindklanten flexibeler te bedienen. Ook dringen wij onze footprint terug. Dat gaat verder dan duurzame brandstof en zuinigere vliegtuigen: wij maken steeds betere afspraken met IT-leveranciers.”

‘Wij bieden onze mensen gave projecten, ontwikkeling in verschillende rollen en een mooi cv’

Transavia Holidays

“Op basis van data en ons idee van een partnerecosysteem ontwikkelen wij nieuwe businessmodellen. Sinds anderhalf jaar combineren wij de vliegreis met een hotel, voor wie dat wil. En kort voor corona introduceerden we op een aantal routes Thuisbezorgd in de lucht met het Transavia-menu van Thuisbezorgd.nl.”

Cornelissen vervolgt: “Voor het volbrengen van onze digitale reis zoeken we data- en ICT-specialisten. De arbeidsmarkt staat onder druk, maar bij weinig werkgevers wordt zó aan producten en projecten gewerkt als bij ons. Samen brengen we mensen samen, met drive en ambitie. Daarvoor zoeken we dié digital engineers die kennis hebben van data en technieken van nu én die van over twee of drie jaar.”

Human Capital Development

“Onze mensen zijn ons grootste goed. Als werkgever hebben wij een grote zichtbaarheid die bij iedereen een vakantiegevoel oproept. We hebben de ambitie om een digitale leider te worden. We kunnen niet meebieden met de grote multinationals, maar compenseren dat met ons familiegevoel en het IPB-vliegen, het reizen tegen gereduceerd tarief ‘indien plaats beschikbaar’.”

Cornelissen besluit: “Onze teams genieten veel vrijheid. Ze groeien in autonomie naar gelang hun volwassenheid. Er is ruimte om te experimenteren met verschillende teamrollen en we investeren in learning & development. Dus als je niet voor het grote geld gaat, maar voor gave projecten in een gave omgeving, dan is Transavia IT of ons datateam SDI dé landingsplek voor jou.”

gave projecten in een gave omgeving

Recente stories