Samenwerken voor meer wendbaarheid

Organisatieverandering, training, coaching – het zijn enkele van de middelen die Prowareness inzet voor het wendbaarder maken van klanten. Dit alles in nauwe onderlinge samenwerking; het net gestarte Rabobank Young Professionals Program voor scrum masters is een goed voorbeeld.

Samenwerken voor meer wendbaarheid

“Cultuur”, antwoordt directeur Derk Zegers op de vraag waarin Prowareness zich onderscheidt als toonaangevende adviesfirma die bedrijven helpt met digitale transformaties. “We scoren erg hoog op customer intimacy. Klanten vertellen ons dat onze mensen energie en ondernemerschap meebrengen in een veranderingsproces; precies wat nodig is om dat goed te laten slagen.”

Het veranderen van werkprocessen alleen is namelijk onvoldoende om bedrijven wendbaarder te maken, gaat mededirecteur Denny de Waard verder. “Het gaat om een verandering in de cultuur en de mindset: die zorgen voor de echte meerwaarde van een transformatie. Onze mensen maken de energie los die zorgt dat die verandering er ook echt komt en beklijft.”

‘Onze mensen brengen energie en ondernemerschap mee voor een succesvolle transformatie’

Scrum masters

In de twaalf jaar sinds de oprichting groeide Prowareness uit tot marktleider in consultancy en trainingen over agile werken. De adviesfirma heeft veel van de grote top-100-bedrijven geholpen met hun agile transformatie. Inmiddels werken bijna overal wel agile coaches en scrum masters die door Prowareness zijn opgeleid, weet Zegers.

Cor Henzen, IT Lead bij Rabobank, bevestigt dat. “Voor individuele vacatures op medior en senior niveau wist Prowareness altijd kandidaten van hoog niveau te bieden.”

Young Professionals

Sinds kort is de samenwerking uitgebreid met het Young Professionals Program, voor junior functies, gaat Henzen verder. “Het is lastig in de markt om scrum masters te krijgen en we hebben er nog wel wat nodig. Prowareness stelde voor om bij hen in huis jong talent en vluchtelingen op te leiden voor een baan bij de Rabobank.”

Zijn collega, IT Lead Ricardo Jozen: ”In een jaar tijd leidt Prowareness hen op tot volwaardige scrum masters. Na dat jaar komen ze bij ons in dienst.”

 

Voor zowel Prowareness als Rabobank is deze vorm van intensieve samenwerking nieuw. En voor herhaling vatbaar. “We worden echt ontzorgd; ik zou er zo weer voor kiezen”, aldus Jozen.

Zegers zegt dat het programma perfect illustreert waar Prowareness voor staat: echte samenwerking met klanten met als doel een win-winsituatie te creëren.

Young Professionals Programma biedt unieke kans

Recente stories